Mladí fotbalisté reprezentovali Českou Třebovou v Olawě na

Mezinárodním turnaji partnerských měst

pro ročník 2000/2001

Olawa(20.9. – 22.9.2013)

Soupeři: Olawa, Energetyk Siechnice, Knurów, Legnica, WKS Slask Wroclaw

Sestava: Deml Jan, Flídr Jan, Fohl Dominik, Glaser Tomáš, Gregor Matěj, Hýbl Lukáš, Hýbl Vojtěch, Jiřánek Jakub, Křepela Radim, Půlkrábek Ondřej, Růžička David, Řehoř Michal, Řehák Sedrik, Špatenka Vojtěch

Hrací doba: 2x15 min, 5 minut přestávka

Systém hry: 10 + 1, střídání hokejově, pravidla podle UEFA

 

Skupina A:

Česká Třebová – Olawa      3:0

Branky: Špatenka 3x

Česká Třebová – Energetyk Siechnice 6:0

Branky: Špatenka 3x, Glaser, Jiřánek, Křepela

Vstup do turnaje jsme zvládli na výbornou. V prvním utkání s týmem Olawi jsme přečkali mohutný nástup soupeře a s přibývajícím časem jsme převzali otěže zápasu a začali diktovat tempo hry. V útoku řádil Vojta Špatenka, který chyby soupeře nemilosrdně trestal.

I druhý zápas naši kluci začali ve velkém stylu. V páté minutě otevíráme skóre a od té doby jsme soupeře nepustili do vážnější situace před naší brankou. Obrana odebírala soupeři balony těsně za půlící čarou a druhý poločas jsme odehráli na jejich půlce.

Po dvou vítězstvích jsme jasně vyhráli Tabulku A, se skórem 9:0 a 9 body!

Pořadí skupina A:

 

Skóre

Body

Pořadí

Česká Třebová

9:0

6

1

Olawa

6:3

3

2

Energetyk Schiechnice

0:12

0

3

 

Pořadí skupina B:

 

Skóre

Body

Pořadí

WKS Slask Wroclaw

17:0

6

1

Legnica

9:4

3

2

Kurów

0:22

0

3

 

Po obědě přichází další kolo turnaje, prohra znamená stop v postupovém pavouku turnaje. Dle konečného pořadí v tabulce skupiny B je dalším našim soupeřem tým Legnica, výhra znamená finále!

 

Semifinále:

Česká Třebová – Legnica  5:1

Branky: Špatenka 4x, Půlkrábek

Do tohoto zápasu jsme vstupovali plni očekávání, co na nás soupeř připravil a čím nás překvapí. Žádné překvapení se ovšem nekoná. Naši hráči od první minuty hrají kombinační hru, kterou soupeře jasně přehráváme a do poločasu vedeme 4:0. V druhém poločasu už nepadlo tolik branek, soupeř upravuje na 4:1,  vzápětí kontrujeme a zápas jasně vyhráváme 5:1

Jsme ve finále!!!!! 

Na našich hráčích je vidět veliká úleva a zároveň radost z postupu do finále. Také pozorujeme první náznaky únavy.

 

Finále:

Česká Třebová – WKS Slask Wroclaw 0:1

Začátek finále, týmy nastupují na hrací plochu. Pořadatel toto finále zahajuje zahráním státních hymen České a Polské republiky. Naši hráči se chytají za ramena a vychutnávají si tento úžasný moment. Nám se oči zaplaví slzami, vidět kluky na hrací ploše a přitom slyšet naši krásnou hymnu to je silný zážitek pro všechny!!!
Do zápasu vstupujeme s velkou chutí. Hra je vyrovnaná, přichází nákop za naši obranu, kde útočník kličkou obehrává našeho brankaře a střílí gól. Do půle zápasu se hraje nahoru dolů, ale žádná vyložená šance nebyla k vidění. Do druhé půle je taktika jasná, obrátit skóre v náš prospěch a na hřišti nechat všechny síly, které klukům ještě zbyly. Soupeře jsme na 15 minut doslova uzamkly na jeho polovině, několikrát nevěděl kam se dřív hnout, bohužel naše střely končí buď v náruči soupeřova brankáře, nebo mimo branku. Sudí píská konec zápasu, naši kluci nechali na hřišti všechny síly a tentokrát se hrnou slzy do očí našim klukům.

 

Hodnocení trenérského týmu:

Na tento turnaj jsme odjížděli plni očekáváni a bez ambicí na nějaké výraznější umístění. Tým byl složen z ročníku 2000 a 2001 spravedlivě zastoupen po sedmi hráčích z ročníku. Kluci narozeni 2001 ještě nehráli na velkém hřišti, a tudíž neměli žádné zkušenosti s hrou na takové hrací ploše. Proto pro nás bylo velké překvapení, jak si kluci s tímto hendikepem poradili a jak skvěle celý turnaj hráli. Prohra ve finále nás nemusí vůbec mrzet. Prohráli jsme s extraligovým týmem, který má vlastní fotbalovou akademii. Město Wroclaw má okolo 700 000 tisíc obyvatel, což jistě znamená obrovskou fotbalovou základnu. Srovnávat takového giganta a s týmem našich hráčů je něco absolutně nemyslitelného. Finále jsme sice prohráli o jednu branku, ale naši kluci zanechali na tomto turnaji velikou stopu českotřebovského fotbalu!!! O tom, že se hra našich kluků líbila, vypovídá i to, že trenéři ostatních týmů po finále přišli a gratulovali nám, ale i to že více jak 2/3 přihlížejících fanoušků na stadionu, fandila našemu týmu!!!

 

Závěrem chceme poděkovat všem hráčům za příkladnou reprezentaci České Republiky, ale hlavně města Česká Třebová na tomto turnaji.

Kluci, děkujeme za skvělé výkony a zážitky jen tak dál!!!

Tým trenérů 3P3 a 1G