Dvojka na kandidátce ČSSD:
Ing. Jitka Dostálová z Letohradu


Přestože bydlí v Letohradě, pracuje na Krajském úřadu v Pardubicích. Na devatenáctičlenné kan- didátce je nejvýše nasazenou ženou, z šesti, které zde najdeme. Je jí 42 let a má devatenáctiletého syna studujícího Univerzitu obrany v Brně. Co je konkrétně Vaší pracovní náplní?

V současné době pracuji jako vedoucí oddělení personálních věcí a vzdělávání Krajského úřadu Pardubického kraje. Předtím jsem zde pracovala na odboru zdravotnictví jako ekonomický poradce. Prováděla jsem kontroly hospodaření u zdravotnických zařízení a řešila nastavení systému sledování hospodaření zdravotnických zařízení. Při mém působení na odboru dopravy a investic jsem zajišťovala kontrolní činnost v oddělení přípravy a realizace investic (při výběrových řízeních investičních akcí a kontrolu rozpočtů předkládaných projektů).

Jde sice o pestrou ale náročnou práci, ke které bych si např. já osobně (jako celoživotní učitel) asi kladný vztah nevytvořil. To musíte mít zkušenosti z podnikatelské sféry.

Než jsem odešla do Pardubic, pracovala jsem v našem regionu v několika společnostech, vždy na ekonomických pozicích. Byla to společnost Hartman CZ s.r.o. v Letohradu a Městský bytový podnik v Lanškrouně, kde jsem měla zodpovědnost za komplexní restrukturalizaci společnosti. Začínala jsem doma v Letohradě v OEZ jako samostatný referent zásobování.

Vaše místo na kandidátce dává vysokou pravděpodobnost Vašeho zvolení do Parlamentu. V jaké oblasti si představujete svoje působení?

Ekonomika bude jistě řídit náš život a jeho rozvoj i v dalším období, proto bych se ráda zabývala tou oblastí, které rozumím a kde mám dostatek zkušeností. V případě svého zvolení také jistě nezapomenu na region, ze kterého pocházím. Budu se snažit stejně jako nyní naslouchat všem problémům, ve kterých bych mohla pomoci. Vím dobře, že poslanec Parlamentu dokáže pomoci v komunální i podnikové sféře i tím, že správně vyhodnotí problém a obrátí se s žádostí o pomoc právě na tu instituci, která má příslušné kompetence, pomůže zde “otevřít dveře”. Nedovedu si představit, že bych zůstala uzavřena v kancelářích a parlamentních klubech, aniž bych přijela do regionu pomáhat a naslouchat. Věřím proto, že v případě mého zvolení se budeme setkávat i v České Třebové.


Děkuji za Vaše odpovědi. Milan Mikolecký