„… tak jaká to bude dnes?“

vzpomínka na pana Zmrzlináře Karla Rolníka


„Tak jaká to bude dnes?“ – takhle vítával ve své malém kiosku s široko daleko nejlepší zmrzlinou své hosty, vždy s milým úsměvem, pan Zmrzlinář (s velkým „Z“) Karel Rolník.

 

Žel, zákeřná nemoc, s níž tento legendární pan Zmrzlinář  po tři roky zápasil nerovný boj, ukrátila jeho život v 59 letech. A tak ve druhém zářijovém týdnu mnoho lidí, a zvláště milovníků mimořádně kvalitní  a lahodné  Rolníkovy zmrzliny,  zaskočilo smuteční oznámení o jeho odchodu….

 

Plamínek svíčky, která hořela na stolečku vedle kiosku, kde rád sedával a povídal se svými zákazníky, připomínal v těch několika dnech babího léta, že odešel zase jeden vzácný člověk, který, ač sám těžce nemocen, nešetřil vlídností, laskavostí a úsměvem pro každého příchozího i kolemjdoucího….. Jen málokdo tušil, s čím se potýká tento milý člověk.  

 

O tom,, že ho lidé měli rádi,  svědčilo i velké množství lidí, kteří  s ním v pátek 13. září 2013 přišli rozloučit.

 

Milý a laskavý pane Rolníku, posíláme Vám za každý  dovysoka natočený kornout Vaší hedbávné poctivé a naprosto bezkonkurenční zmrzliny kornouty  milých a vděčných  vzpomínek na laskavého člověka, který navzdory své nemoci nešetřil úsměvem a laskavým slovem….

Budete nám tam v tom Vašem kiosku chybět a ještě dlouho Vás  tam budeme vnímat s vděkem za to, čím jste nám byl svým příkladem života a krásným, veskrze lidským přístupem k lidem.

 

A určitě Vaše zmrzlinové království s vlídnou paní prodavačkou budeme dál navštěvovat.

A ujišťujeme Vás, že se naše  vzpomínka nerozplyne tak rychle jako se rozplývá Vaše skvostná zmrzlina…

Čest Vaší památce….. a děkujeme….

Jménem vděčných návštěvníků Vašeho kiosku a milovníků Vaší zmrzliny

Ludmila Rašnerová