Co pro Vás připravila knihovna na říjen:                             

Týden knihoven 30.9. - 6. 10. Již 17. ročník celorepublikové akce. Těšit se můžete na následující:         

 
Pondělí: Xbox dance battle volume 2, Teenspace, 30. září od 15:30 hodin, oddělení pro mládež
Taneční soutěž na herní konzoli Xbox Kinect. Kapacita je omezená na 15 účastníků, neváhejte.
 
Úterý: Matyldino předčítání: Pavoučí pohádka o štěstí, 1. října od 15 hodin, dětské oddělení
Ahoj holky a kluci… už tu máme opět sychravý podzim, a tak vás naše knihovnická Matylda zve na "Pavoučí pohádku o štěstí", u které si určitě ohřejete zvenku studené ruce, protože si vyzkoušíte samy plést pavučinu a na ni zajisté nebude chybět… kdopak asi? Vstupné dobrovolné.                      
 
Středa: Mami, tati, pojď se mnou do knihovny, 2. října od 9:30, dětské oddělení
Rodiče, přijďte s dětmi za knížkami a zábavou. Na rodičovské dovolené se nemusíte nudit doma!
 
Čtvrtek a pátek: Workshop: co jste chtěli vědět o počítačích a internetu a báli jste se zeptat, 3. a 4. října od 9:00 do 11:00 Řešíte neustále nějaké patálie s vaším počítačem nebo tabletem? Marně hledáte konkrétní informaci na internetu? Vaše děti nemají čas poradit? Knihovna vám pomůže! Máte možnost učinit první rozhodný krok a navždy změnit svůj přístup k informačním technologiím. Registrujte se emailem zaslaným na michal.denar@ceska-trebova.cz, do předmětu zprávy uveďte PC workshop. Přihlásit se můžete i osobně na oddělení pro dospělé. Kapacita je omezená, ale jsme připraveni v případě zájmu uskutečnit další workshop. K dispozici jsou počítače s přístupem na internet, je také možné přinést si svoje zařízení (notebook nebo tablet). Vstupné dobrovolné.
 
Po celý týden: „Bazar knih a časopisů“ 30. září - 4. října, čítárna
Na četné dotazy z řad návštěvníků pořádáme burzu knih a časopisů. Už víte, kdo je vrahem? Už víte, kdo s kým prožije zbytek života? Přijďte vyvětrat vaše domácí knihovny či stohy zaprášených časopisů. Pondělí 30. 10. příjem v čítárně, úterý, středa, čtvrtek: prodej, pátek 4. 10. do 11 hodin vyzvednutí neprodaných knih, pokud si knihy nevyzvednete, budou v prostorách knihovny ponechány k prodeji, popř. si předem domluvte vyzvednutí v jiný den. Zajištění organizačně: Max. počet přijímaných kusů je 20. Manipulační poplatek 3,- / 1 kniha, časopis (zůstává knihovně), nutno vyplnit seznam knih k prodeji, cena, titul, kontakt na prodávajícího. Pokud chcete výtěžek věnovat knihovně, uděláte dobrý skutek.

 

Blanka Kostřicová: Zápisník, 14. října od 19:30 hodin, čítárna

Městská knihovna Česká Třebová si dovoluje pozvat Vás na autorské čtení: BLANKA KOSTŘICOVÁ: ZÁPISNÍK, Texty z rukopisu, psané původně pro internetové stránky nakladatele a básníka Martina Reinera.
 
Novinky

Nově na půjčovně pro dospělé najdete k zapůjčení čtecí brýle.
Upozorňujeme čtenáře, že od 1. října platí nový knihovní řád a ceník.
 
Univerzita volného času 2013:

přednáška na téma Tělo, pot a dřina je přesunuta na jaro 2014, na listopad pro vás připravujeme: Zdraví z pohledu celostní medicíny s MUDr. Svatavou Zatloukalovou a hudební workshop Muzikoterapie s Mgr. Janem Rybkou. Informace: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz.