Říjen v Orlických horách a Podorlicku                                 

Vážení čtenáři,                                     

už jste vyzkoušeli naši novou KARTU HOSTA? Jestli ne, tak navštivte webový portál www.orlickakarta.cz, kde najdete možnosti, jak kartu získat, ale také přehled všech zapojených atraktivit a ubytovacích zařízení.

 

Rádi bychom Vás pozvali na některé akce, které se u nás konají v říjnu:

 

V neděli 29. 9. 2013 začíná již 3. ročník Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka 2013, který trvá až lidstopadu. Festival se koná ve třech městech a to Dobrušce, Opočně a Novém Městě nad Metují. V neděli 6. 10. 2013 bude v Mariánském kostelíku v Opočně hostem festivalu Heroldovo kvarteto v čele s koncertním mistrem Petrem Zdvihalem. Následovat bude 14. 10. 2013 galakoncert slavné mezzosopranistky Dagmar Peckové za doprovodu dobrušského rodáka a klavíristy Prof. Jaroslava Šarouna ve Společenském centru v Dobrušce. Po roce se na festival vrací recitátor Alfred Strejček se kterým vystoupí v neděli 20. 10. 2013 v Klášterním kostele Narození Panny  Marie v Novém Městě nad Metují držitel vysokého vyznamenání – francouzského národního řádu umění a literatury cembalista Stéphane Béchy.

 

Na nádvoří Státního zámku v Opočně ve čtvrtek 10. 10. 2013 začne největší sokolnická akce v Čechách a to již 46. Mezinárodní setkání sokolníků. Až do soboty 12. 10. 2013 můžete vidět slavnostní nástupy a večerní výřady s loveckými fanfárami a ukázky lovu s dravci.

 

V říjnu se také můžete těšit na festival vážné hudby a to Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka v České Třebové. Program a termín bude upřesněn a najdete ho na stránkách města.

 

Nabídku všech akcí v destinaci najdete na www.mojeorlickehory.cz