Konec srpna prožili plavci na soustředění v Hlinsku.  Dopoledne 2 hodiny tréninku v bazénu, odpoledne kolo a výlety nádhernou přírodou Vysočiny a Železných hor. Byli jsme se podívat ve skanzenu Na Veselém kopci, na Dářku, na Milovech,v  Ležákách, v potápěčském ráji v lomu Leština, v nádherném údolí Doubravy u Chotěboře, někteří získali své první horolezecké zkušenosti na Čtyřech Palicích.
Naplavané a naježděné kilometry  budou základem vytrvalosti pro podzimní sezónu. Ti nejstarší za 8 dní naplavali kolem 50 km a na kole překonali hranici
600 km, ale i ti nejmenší 9. - letí utvořili letos velice šikovné družstvo.   Bylo dostatek času i na stretchinkové protahování, zlepšování techniky plavání a v podvečer i na hry. Nechyběla ani pohádka na dobrou noc pro nejmenší. Na posledním tréninku v bazénu štafeta trenérů bojovala proti třem družstvům plavců, ale zvítězila pouze v netradiční disciplině. Ale tak to má být. Celý týden nám počasí přálo, až při dojezdu do České Třebové všichni promokli na kost.
Naštěstí bez následků.
Poslední srpnový víkend se závodilo  na Pastvinách. Lokomotiva Česká Třebová měla 2 zástupce na tříkilometrové trati, Ivoš Karger svoji veteránskou kategorii vyhrál, Petr Valenta doplaval jako druhý. Blahopřeji.
Začátkem září se oddíl přesunul  do Ústí nad Orlicí, 16.září začnou opět tréninky v domácím bazénu.
V úterý 17.září v 17.30 mohou přijít do krytého bazénu v České Třebové všichni od 3 do 99 let, kteří se chtějí naučit nebo zdokonalit v plavání, nebo se zařadit do kolektivu družstva závodního plavání a vozit medaile z plaveckých závodů. Plavky, ručník, brýličky s sebou.  
Více na našich webových stránkách http://plavcict.webnode.cz/   Informace na mobil.čísle  728 214 379.   R.Ei.