Úspěch na MČR v cyklistice                                                    


Velmi dobře si vede na konci letošní sezóny českotřebovská závodnice v cyklistice Monika Simonová. Během měsíce září dosáhla velkých úspěchů na dvou prestižních závodech v ČR jak mezi amatéry tak hlavně mezi profesionály. Prvním úspěšným vystoupením byla účast na jednom z největších amatérských závodů v ČR, kterým je Tour de Zeleňák. V Rumburku se 7.9.2013 sešlo na startu přes 450 startujících z toho kolem 70 žen. Monika zde v loňském roce obsadila druhé místo a tak patřila mezi favoritky tohoto závodu. To také v závodě potvrdila, když ihned po startu soupeřkám odjela a svůj náskok udržela až do cíle. "Jelo se mi velmi dobře i když jsem  předtím byla 14dní nemocná. Tento závod mně v loňském roce nadchnul pro svoji úžasnou atmosféru a organizaci, tolik diváků po celé trati závodu se jen tak nevidí. Jsem ráda, že se mi letos podařilo zvítězit a perfektně jsem si to v Rumburku užila  ….," řekla po závodě vítězka. Výsledky Tour De Zeleňák kategorie Ženy:
  1. Simonová Monika   Cyklotrenink F. Trkal  1h 30min 51s
  2. Rosella Saltare Villa Bassa  1:35,06
  3. Nikola Barešová Kellys Bike Ranch1:41,44
O týden později se konalo v Březnici u Přibrami  Mistrovství ČR v časovce dvojic. Tento závod je prakticky vyvrcholením druhé poloviny sezóny a tak se zde vždy schází velmi kvalitní konkurence. Závodnice týmu Cyklotrénink F. Trkal se zúčastnila tohoto mistrovství společně s členkou týmu Favorit Brno Veronikou Mrkvicovou a jak se ukázalo byla to šťastná volba. Do cíle totiž přijely s časem, který oběma děvčatům zajistil nejlepší výsledek dosavadní sportovní kariéry mezi profesionálními závodnicemi. Závod dokončily na vynikajícím druhém místě. Závod dopadl nad očekávání. Tuto časovku jsem jela už po několikáté a nepatří mezi mé oblíbené. Musím poděkovat Veronice, která předvedla vynikající výkon a tím se nám podařilo dosáhnout na medailové umístění," doplnila Monika. Výsledky MČR kategorie ženy:
  1. Machačová J. (Dukla Praha)/ Trefná T. (Alltraining)  36,26min
  2. Simonová M. (Cyklotrenink Trkal)/ Mrkvicová V. (Favorit Brno)  38,19min
  3. Kotalová V. / Bartošová D. ( obě CK FESO Petřvald)  38,20min
Poděkování za podporu, bez které by nebylo možné dosáhnout vynikajících výsledků, v letošní sezóně patří firmám :  Eko Bi s.r.o., Armat spol. s.r.o.,   Elektro Franc,   Rydo,    BB Cut,  Sport Bárt,  Velebný a fam., Auto Eso, InCore Fitness,   Pivovar Faltus,   Stavebniny Ureš,   CZ Loko a.s  a Sportovní areál Jedlová.