Kostel v parku 2013                                                                

Veřejné bohoslužby Církve bratrské v parku Javorka v České Třebové se v neděli 22. září odpoledne zúčastnilo na sedmdesát dospělých a nadto mnoho dětí.

Všichni účinkující poukazovali na prastaré poselství o tom, že Bůh miloval svět a obětoval za něj vlastního syna, Ježíše Krista. Mnozí vystupující i posluchači to zakusili ve vlastním životě.

„Proč jsme se sešli v parku?“ vysvětlil moderátor akce Petr Horáček. „Mnozí lidé nechodí do kostela, ale chodí do parku. Přesunuli jsme tedy náš program z církve do parku, aby se jej mohli zúčastnit i oni.“

Bouři smíchu vyvolalo úvodní povídání určené dětem v podání Viktora Peška, který se dostavil v pracovním oblečení a s popelnicí. Názorně vysvětlil, jak zlé lidské skutky mohou být „pohřbeny a vyvezeny na skládku odpadu“. Kazatel Ing. Tomáš Pospíchal přiblížil biblický příběh o ztraceném synu. Tak jako otec v příběhu čekal na návrat svého syna, čeká Bůh na každého člověka.  Program pokračoval písněmi mládeže, dramatickou scénkou a také vyprávěním jednoho mladého muže o vlastní cestě k víře.

Po deštivém týdnu se v neděli na obloze tu a tam ukázalo slunce, a přestože teplota nepřekročila asi 15 stupňů, většina účastníků bohoslužby zůstala až do konce.

Církev bratrská v České Třebové je společenství lidí různých generací, převážně mladých rodin s dětmi. Spojuje je zkušenost víry v Krista, kterou každý přijal osobně, protože víru nelze zdědit. Tato církev se schází v neděli dopoledne ve vlastní budově u trati pod Jelenicí (Tykačova 1183) a zde jsou také každý pátek programy pro děti školního věku a pro mládež. Podrobnosti o své činnosti i pozvánky na akce církev zveřejňuje na webových stránkách www.cbctrebova.cz.