Jaký byl hokejbalový víkend                                                  

Pouze hokejbalové béčko tentokráte bralo body v derby…

 

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B vs. TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:4 (3:1, 0:1, 2:2)

 

Hráči Lokomotivy se po týdnu vrátili opět do Pardubic, ale tentokráte na žhavý asfalt v Polabinách, kde své hole zkřížili se záložním týmem vedoucího celku extraligy Autosklo. Které od úvodních minut Lokomotivě pěkně zatápělo pod kotlem a hosté po první třetině prohrávali 3:1. Naštěstí s přibývajícím časem českotřebovští hráči srovnali s autoskláři krok a postupem času i skóre. Ale v závěru zápasu rozhodla větší zkušenost domácího týmu, který si své těsné jednobrankové vítězství pohlídal až do závěrečné sirény.

Střely: 18:17, vyloučení: 6:4, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0.

 

 

II. NHbL  SK Hokejbal Letohrad B - TJ Lokomotiva Česká Třebová B 2:3ss (0:1,2:0,0:1-0:1)

 

Českotřebovské béčko vyrazilo v hodně okleštěné sestavě na okresní derby do Letohradu. První měření sil v této sezoně skončilo přestřelkou 5:5 a další bod po vyhraných nájezdech si připsali hráči Lokomotivy. Tentokráte nepadlo tolik branek, ale drama opět skončilo samostatnými nájezdy.  Ten rozhodující za „kohouty“ proměnil Doubrava. Díky lepšímu skóre se Lokomotiva usadila na páté příčce do příštího víkendu, kdy se utká o příčku níž postavenou zálohou Hradce Králové. A jak viděl derby trenér Michal Broulík.

 „K druhému utkání letošního podzimu s Letohradem,  jsme nedorazili v ne zrovna dobré sestavě. Ale mám takový pocit, že čím je situace pro nás nevýhodná, tak tím lépe hrajeme jako tým. Protože v předchozím týdnu jsme totálně vyhořeli i přes velmi slušnou sestavu doma s Ježky, bylo co napravovat.  Domácí nastoupili se slušně zaplněnou střídačkou a hned bylo jasné, kdo bude držet otěže zápasu. Soustředili jsme se především na dobrou obranu a rozebírání soupeře a veškerou naši útočnou činnost zaměřili na rychlé protiútoky a střelbu ze střední vzdálenosti. Po první třetině jsme, možná trochu překvapivě, vedli 1:0. V prostřední části soupeř otočil zápas na svoji stranu, když jsme se nechali zbytečně vyloučit a poslat do tří. Do konce zápasu jsme díky výborně hrajícímu Laštovicovi, vyrovnali na konečných 2:2. V samostatných stříleních se hned v první sérii prosadil Doubrava, a když za Procházkova záda nikdo míček nepropasíroval, bylo rozhodnuto o bodu navíc pro nás. Letohradští sice po celý zápas udávali tempo, přestříleli nás a byli daleko víc na balónku, ale několik dobrých zákroků našeho gólmana, týmový výkon a štěstí nám pomohlo k dvěma bodům“.

Střely: 35:22, Vyloučení: 1:4, Využití: 1:1, 

Branky Č.Třebové: 8:54 Tomeš, 35:40 PP Laštovica (Škeřík), 45:00 Doubrava

Sestava Č.Třebové: Procházka - Laštovica, Tesař J., Doubrava, Mrštný D., Jiruše, Hübl, Tomeš (C), Škeřík, Rybka J., Tlapák

 

 

Krajská hokejbalová liga: SK Holcim Prachovice - TJ Lokomotiva Č.Třebová C 6:4 (3:1,1:1,2:2)

 

Třetí tým tabulky v posledních dvou kolech na domácí půdě nadělil soupeřům devět branek a tak se  českotřebovské céčko lehce obávalo možného debaklu. A první třetina dávala tušit, že to nebude vůbec jednoduché se soupeřem držet krok. Ale s postupem času se nováček krajské soutěže začal více osmělovat a vyrážel ke stečím s domácím brankářem a postupně srovnával hru a i skóre. A když ve třetí části hosté srovnali  na 4:4 bylo v prachovické aréně hodně husto. Jenže přišlo pár individuálních chyb a domácí po třetí v řadě brali plný počet bodů.

 „Na zápas jsme dorazili s "poslepovanou" sestavou. Od 1. třetiny byli domácí aktivnější a těžili z našich chyb. 1 gól padl po naší hrubce, když jsme ztratili míček na středovém kruhu, což soupeř okamžitě potrestal. Další naše útočná snaha něco vymyslet, vyústila opět v chybu a Holcim vedl už v 5 min 2-0. Zásluhou Jirušeho, který vyhrál buly, střílí od modré čáry Škeřík a to rovnou pod horní tyč. Domácí začali po obdrženém gólu dobře napadat a v přesilové hře trochu se štěstím proměňují, když si náš vlastní gólman srazil míč za svá záda. 2. třetina začala o něco lépe pro hosty, když po uniku zamířil přesně D.Tesař. Poté ale opět promluvili domácí a odskočili opět na dvoubrankové vedení 4-2 Ve druhé části třetiny se toho už na bránu moc neodehrálo, spíš se vylučovalo na naší straně, což nás stálo hodně sil. Před 3 častí jsme si řekli, že není co ztratit a je šance ještě s výsledkem něco udělat. J.Tesař krásnou střelou pod břevno snížil a pár minut na to vyrovnal M.Smažil, když dorazil střelu Tesaře. Už se zdálo, že bychom mohli odvést nějaký ten bodík, ale co by čert nechtěl balonek se ocitl v naší síti, po nahození z půlky, si jej náš jinak skvěle chytající gólman srazil do branky. 4 min před koncem přidali domácí pojistku na 6-4 a na výsledku už se nic neměnilo. Děkuji všem našim hráčům za předvedenou hru!,“ poděkoval spoluhráčům  Pavel Škeřík.

 

Sestava: Novotný - J.Tesař, Škeřík, Laštovica, Nekvinda, D. Tesař, Jiruše, Němec, Smažil, Oplíštil, D.Mrštný, Vohralík, M.Lustyk

Branky: 7:33 Škeřík (Vohralík), 26:24 D.Tesař (Němec), 32:10 J.Tesař (Němec, Jiruše), 35:36 Smažil (D.Tesař)

 

MČR Starších žáků: TJ Lokomotiva Česká Třebová - TJ Sršni Svitavy 2:1 a 2:1

Nejtěsnějším rozdílem skončilo utkání mezi Kohouty z České Třebové a hostujícími Sršni z nedalekých Svitav. Obě utkání skončili shodně 2:1 pro domácí, kteří v zápase neproměnili řadu vyložených šancí a málem s dobře hrajícím soupeřem ztratili body.

Komentář k zápasu trenér Jaroslav Tlapák: Oba dva zápasy proti Sršňům se nám podařilo vyhrát, ale obě výhry byly těsné a my se museli až do konečného hvizdu strachovat o výsledek. První utkání jsme začali na výbornou. Brzo se nám podařilo vstřelit branku zásluhou Řeháka, kterému nahrával Smutný. Měli jsme i další šance. Naši útočníci s nimi ovšem naložili bídně. A tak přišel trest po samostatné akci vyrovnal agilní „Oulehla“ , který se prohnal kolem naši beků a zakončil brankou svůj únik. Ve druhé třetině jsme šli znova do vedení, když nahození před bránu trefil z voleje Řehák 2:1. Další branky nepadly a my tak uhájili těsné vítězství.

Druhý zápas měl podobný průběh jako ten první. Jen s tím rozdílem, že jsme měli řadu zbytečných vyloučení jeden vyšší trest a to nám rozhodně nepomohlo. Opět jsme vstřelili první branku a nevyužili další šance. A po jednom ze zbytečných vyloučení, kdy soupeř využil přesilovku a stav srovnal na 1:1, nám zatrnulo!!! Aby toho nebylo dost, jeden nejmenovaný se šel za nesportovní chování svléknout. Byli jsme nuceni hru stáhnout na dvě lajny a hráče tam prostřídávat. Někteří to nesli v pohodě, někteří hůře. Ale co bylo důležité, zásluhou Smutného jsme šli do vedení 2:1 a těsný náskok se nám podařilo udržet.“

 

Přípravka

Druhý regionální turnaj se díky přihlášce dalšího týmu do otevřené regionální soutěže, rozdělil na dvě akce. Jedna probíhala za účasti tří týmu v České Třebové a druhá se čtyřčlenným obsazením v Hradci Králové. Nejmenší zástupci hokejbalové Lokomotivy sehráli v neděli dvě utkání s každým ze soupeřů a to jak z Letohradu, tak i ze Svitav. Realizační tým Badzik, Hubl, Kvasničková se rozhodl, využít mini turnaj k několika herním experimentům. Do branky se postavil Tomášek Martynásek, který má za sebou jen několik tréninků a v obranných řadách si svou premiéru odbyli někteří stabilní útočníci jako Břeň, Kříž apod.

Ale největší premiérů měl v hokejbalovém dresu Šimon Jebousek, který v žádném směru ať výškově či herně mezi další hromadou hokejbalistů ať ze Svitav nebo Letohradu.

V první polovině turnaje byla Lokomotiva víc pod tlakem a tak se větší část utkání odehrávala na naší polovině hřiště. A při občasných výpadech se povedla i další premiéra přesněji Kubovi Klaclovi, který vstřelil svou historicky první hokejbalovou branku. Po poledni došlo k doplnění kádru a více jsme soupeře obtěžovali brejky především zásluhou Patrika Páva, ale bratrů Novotných.

Lokomotiva Č. Třebová  : SK Hokejbal Letohrad 0 : 4
Sršní Svitavy : Lokomotiva Č. Třebová   4 : 1

SK Hokejbal Letohrad :  Lokomotiva Č. Třebová  3 : 1
Lokomotiva Č. Třebová  : Sršní Svitavy 1 : 2