Českotřebovský deník 1/2014(1.1.)                                        
Na Palici se šlo letos po dvacáté 

Jubilejního 20.ročníku Výstupu na Palici se zúčastňuje každoročně stále více zájemců  z řad organizovaných i neorganizovaných sportovců všeho druhu, turistů, sokolů,  ekologů i dalších. Letos vrchol Palice v nadmořské výšce 613 metrů dobylo 141 přihlášených účastníků. Dopoledne na vrcholu propadával sníh. Další neregistrovaní pěší, běžci a cyklisté přicházeli v průběhu celého dne po všech přístupových cestách.  Cíl byl v útulné restauraci  Na hrázi.  Fotografie Ing. Václav Polák
 
 
První miminko se letos narodilo v Chrudimi

Pardubický kraj (1. 1. 2014) – Pavel Čejka je prvním občánkem narozeným v Pardubickém kraji v roce 2013. Chlapečka vážícího 2820 gramů a měřícího 49 centimetrů porodila maminka z Pardubic v Chrudimské nemocnici hodinu a 22 minut po půlnoci. Chlapec dostane pět tisíc korun a plyšáka od hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, stejně jako první letos narozené děvče. Do desáté hodiny dopoledne se však 1. ledna rodili jen chlapci, dalšími byli v 6:38 hodin Daniel také v Chrudimské nemocnici a v 7:47 Martin v Orlickoústecké nemocnici.
Hejtman Martin Netolický bude i letos pokračovat v tradici obdarovávání prvních dětí narozených v kraji, která na hejtmanství funguje od samotného vzniku Pardubického kraje. Za rodinami prvního chlapečka a holčičky se vydá v prvních lednových týdnech.
Fakta: První občánek Pardubického kraje 2013:
chlapec Pavel Čejka, narozen v 1:22 hodin -místo narození: Chrudimská nemocnice, a.s. Porodní váha: 2820 gramů
Výška: 49 centimetrů