Českotřebovský deník 13/2014 (16.1.)                                    
Prodám Garáž na konci Lidické ulice. Cena dohodou.  Tel. 736720073

Pozemek k výstavbě rodinného domu 


Pozemek je obdélníkové tvaru, viz plánek, o výměře 950 m2 za cenu 970 Kč/m2.Cena nebude zvýšena o DPH!Pozemek se nachází na slunném místě uprostřed stávající zástavby rodinných domů s pěkným výhledem do krajiny.Přímo na hranici pozemku jsou přivedené veškeré inženýrské sítě včetně veřejného osvětlení a plynu (plyn je umístěn ve sdruženém kiosku společně s elektřinou), obslužná komunikace je přivedena přímo k hranici pozemku.Pozemek je v blízkosti centra (400m na Staré náměstí). Žádné rušivé vlivy, mírně svažitý, poslední parcela k prodeji z celkového počtu 4, prodej přímo od majitele. Další informace obdržíte na tel. 603 150 963 nebo 731126099.
DB 3+1 Česká Třebová, Lhotka
Prodám byt 3+1 s lodžií po celkové revitalizaci. Komora,sklep.Možnost převedení do osobního vlastnictví.Udržovaný, slunný. Cena: 800.000,- Kč. Telefon: 776 063 928
Stěžovatelé versus samospráva 

O neobvyklé situaci v obci Seč u Brandýsa píše Orlický deník.  Seč čeká, až jí ministerstvo vnitra určí správce, nemá samosprávu, která odstoupila v prosinci  2013  vzhledem k dva roky trvajícímu ataku občana, který zde nemá trvalé bydliště s dotazy na základě zákona o svobodném přístupu k informacím a stížnostmi. Pro malou obec s minimálním zastupitelstvem  může být takový postup zničující. Nakonec nemusíme chodit daleko, také v České Třebové se počet dotazů (často i nesmyslných) na základě zákona 106 v poslední době podstatně zvýšil, můžeme to sledovat na webové stránce města, kde jsou povinně zveřejňovány odpovědi. Takový postup může zatěžovat městský úřad a odvádět pozornost od skutečných problémů města. Je to vidět také např. na jednáních zastupitelstva města, kde se někdy diskutuje s občanem, který kriticky vystupuje k mnoha záležitostem, které se ho však nijak netýkají, neboť není zdejším daňovým poplatníkem. Jak třeba chápat jeho rady k tvorbě našeho městského rozpočtu nebo ke zlepšení hospodárnosti systému likvidace odpadu, když sám jej sice využívá, ale do systému nepřispívá... Domnívám se, že k problematice např. našeho rozpočtu města a jeho změn by měli diskutovat především Třebováci. Nedovedu si představit, že bychom ze Třebové radili na jednání zastupitelstev jiných měst a obcí, jak mají  řešit svůj rozpočet, co mají a nemají podpořit...

Narodil se budoucí vítěz Pardubické juniorky?

Prvního občánka Pardubického kraje letošního roku Pavlíka Čejku navštívil doma v Pardubicích hejtman Martin Netolický. Spokojenému miminku a jeho rodičům věnoval pět tisíc korun a plyšáka. Maminku Lucii potěšil květinou.
„Přeji Pavlíkovi, ať má chuť do života, ať vám dělá jenom samou radost. Přeji mu také, aby si užil krásné dětství a rád se vzdělával a žil spokojený život,“ popřál hejtman Martin Netolický rodičům při předávání peněžitého daru. „Věřím, že vám tato symbolická částka alespoň trochu pomůže. Vidím, že je Pavlík spokojený a dobře prospívá,“ dodal Netolický, od kterého se miminko nechalo bez problémů pochovat.
Rodiče si pochvalovali porodnici v Chrudimi. Hejtman se zajímal také o kvalitu péče v chrudimské porodnici. „Byli jsme moc spokojení. Porod šel moc dobře, byl tam velmi milý a ochotný personál,“ pochvalovala si přístup porodnice v Chrudimi maminka Lucie Václavská. Štěstím zářil i tatínek Pavel Čejka, který při porodu stihl se svou přítelkyní i novoroční políbení. Ani novoroční ohňostroj rodiče neznejistil.
Bude z Pavlíka vítěz Pardubické juniorky? Na výběru jména pro první občánka kraje se rodiče shodli bez problémů, Pavlík ho podělil po tatínkovi a dědečkovi. S prvorozeným synem mají rodiče jasné plány, bude z něho sportovec - tenista. „Byli bychom rádi, kdyby byl tenista a vyhrál tenisovou juniorku nebo Wimbledon,“ dodal s nadsázkou a humorem šťastný tatínek.
První občánek Pardubického kraje 2014:
Pavel Čejka, narozen v 1:22 hodin místo narození: Chrudimská nemocnice, a.s. Bydliště: Pardubice Porodní váha: 2820 gramů Výška: 49 centimetrů.
 
PROGRAM AKCÍ DDM KAMARÁD

Kreativní kurzy
Dům dětí a mládeže Kamarád Česká Třebová pořádá pro dospělé a starší děti kreativní kurzy. Přihlásit se můžete vždy 14 dní před akcí v DDM Kamarád nebo na tel. č. 465 535 382, 777 292 244, 777 292 218. Každá akce se bude konat při minimálním počtu  5-ti účastníků. Platbu prosím uhraďte nejpozději 2 dny před konáním kurzu.  Bližší informace o jednotlivých akcích budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách DDM Kamarád.
 
Tři podoby šperku
Určeno pro dospělé a pedagogické pracovníky. Kurz bude probíhat ve čtvrtek 20.2.2014, je akreditován MŠMT. Vyrobíme si šperky 3 technikami. Cena 250,-Kč, čas: 8:30 – 13:00 hod. S sebou přezůvky.
 
Fimo šperk
Určeno pro dospělé i starší děti, vyzkoušíte si dvě techniky zpracování fimo hmoty (pomocí extrudéru a zdobení pudrem). Kurz bude probíhat ve čtvrtek 27.2.2014 od 16:00 – do 18:00 hod. Poplatek 70,-Kč. S sebou přezuvky.
 
Klub Rébus
Dům dětí a mládeže Kamarád Česká Třebová otevírá nový klub Rébus. Srdečně jsou zváni mladí lidé nad 10 let. Možnost využití stolního fotbalu, X – boxu, kulečníku – vstup zdarma. Otevírací doba: ÚT + ČT – 15:30 – 19:00 hod. Klub se nachází na adrese ul. Matyášova 983 Česká Třebová (bývalá Domovinka)
 
Pololetní prázdniny
DDM Kamarád Česká Třebová připravuje výlet do kina CineStar do Pardubic, kde shlédneme film Putování s dinosaury, dále navštívíme restauraci  McDonald. Výlet se bude konat v pátek 31.1.2014., cena: 250,-Kč. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM Kamarád v úřední hodiny.
 
Jarní prázdniny

Pondělí 10.2.2014 – výlet do Prahy – exkurze do České televize. Děti  se doví, jak se dělají pohádky a jiné pořady, jak vypadá studio, kdo v ČT pracuje, uvidí pohádkové kostýmy, filmové zbraně, paruku a další rekvizity.  Cena: 320,-Kč.
Úterý 11.2.2014 – v čase od 8:00 do 15:00 nás čeká bowling, turnaj ve deskových hrách a oběd. Cena: 150,-Kč.
Středa 12.2.2014 – Rukodělné činnosti v DDM v čase od 8:00 – 12:00 hod. S sebou přinést: přezůvky, svačinu, pití, krabičku od toaletních kapesníků.
Na každou akci se lze přihlásit zvlášť v kanceláři DDM v úřední hodiny nebo na tel.č.465 535 382
 
Letní tábor

DDM Kamarád připravuje pro děti od 5 do 10 let letní tábor „s Večerníčkem k Rampušákovi“ v termínu 29.6. – 4.7.2014. Tábor bude probíhat v Bartošovicích v Orlických horách chata Rampušák. Cena: 2800,-Kč (cena zahrnuje ubytování, celodenní stravu a pitný režim, pojištění, materiál na výrobu a pedagogický dozor. Více informací v kanceláři DDM Kamarád nebo na tel.č. 465 535 382.
Průjezd železničním uzlem Ústí nad Orlicí
- video
http://www.youtube.com/watch?v=g7vcqAw6IBU&feature=youtu.be