Českotřebovský deník 14/2014 (17.1.)                                    
PRO VŠECHNY BÝVALÉ ČLENY KAJETÁNKU

Na podzim tohoto roku tomu bude již 20 let, co byl založen sbor Kajetánek. K tomuto výročí bude uspořádán slavnostní koncert a to 1.11.2014 ve velkém sále Kulturního centra od 19.00. Proto moc prosím všechny bývalé členy o účast na koncertě.
Zkoušky na nácvik skladeb budou probíhat v ZUŠ – Tyršovo nám.(vedle Gymnázia). O termínech se můžete informovat na tel.čísle 605 101 864 (P.Kotyzová-Helebrandová), na stránkách českotřebovského zpravodaje nebo na facebooku(Kajetánek). První zkouška proběhne 8. 2. 2014 od 14.00 do 17.00 v ZUŠ.
Nebojte se toho, že už nezpíváte(to se nezapomíná) a moc Vás prosím, přijďte. Jde také o společné setkání a zavzpomínání.                                      Zdraví Vás a těší se Petra Kotyzová-Helebrandová
 
Už jste byli v nové galerii?

Já jsem tam už byla a doporučuji všem, kteří mají rádi krásu, a  se přišli do nové Galerie Aimar na Novém náměstí  podívat. I když napoprvé třeba nic nekoupíte, ale můžete si všechno v klidu a pohodě prohlédnout. Příjemně řešený prostor s krásnými věcmi ze skla, hlíny, dřeva, kovu a také vitríny s nerosty. Velkým překvapením jsou nádherné barevné fotoobrazy přímo od majitele této galerie pana Luďka Petraše. Jsou krásné a na prodej. Ještě nikdy jsem takové neviděla. proto jsem se zeptala autora na jho inspiraci. Pan Petraš byl velice vstřícný a příjemný. Moc se mi tam líbilo, ráda se tam budu vracet.  Jarmila Korejtková
 
PRONÁJEM JEDNOHO MÍSTA V ZAŘÍZENÉM KADEŘNICTVÍ A JEDNOHO MÍSTA V ZAŘÍZENÉ KOSMETICE. TEL. 731 583 654

Aktivity, které proběhnou v rámci jarních prázdnin v klubu Rébus v Matášově ulici 

Jarní prázdniny – klub Rébus
10. 2.     16.00 – 18.00     Výroba masky na karneval
11. 2.     15.30 – 19.00     Klasická otvírací doba (dozor Hanka)
12. 2.     16.00 – 18.00     Turnaj v tanci – X-box, kulečníku a stolním fotbálku
13. 2.     15.30 – 19.00     Klasická otvírací doba
14. 2.     16.00 – 18.00     Karneval – soutěž o nejlepší masku
 
Město Česká Třebová  podle čl. II Pravidel č. 3 pro pronajímání bytů  v majetku Města Česká Třebová
pro sociálně potřebné občany a rodiny vyhlašuje k pronájmu 1 volný byt č. 12 o velikosti 1+1 v čp. 2084
na Semanínské ulici v České Třebové

Žádosti o byty  si mohou zájemci vyzvednout na odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Česká Třebová.
Vyplněné žádosti se všemi přílohami je nutno předat do podatelny MěÚ nejpozději v úterý 18.02.2014.
V České Třebové dne  17. ledna 2014                                                   Ing. Jiří Smrčka v.r. vedoucí odboru majetku města
 
Pardubický kraj na REGIONTOUR Brno 2014

Pardubice/Brno (17.1.2014) - Pardubický kraj se ve dnech 16. - 19. ledna účastní již 23. ročníku mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech - Regiontour Brno. Expozici Pardubického kraje první den navštívil i hejtman Martin Netolický a radní zodpovědný za cestovní ruch René Živný.  „Je to další způsob jak oslovit turistické operátory a potenciální návštěvníky našeho kraje tváří v tvář. První den veletrhu bývá také dobrou příležitostí pro setkání s rozhodujícími partnery nejen v oblasti cestovního ruchu. Hovořil jsem se se stávájícím ministrem pro místní rozvoj Františkem Luklem i nastupující ministryní Věrou Jourovou. Tématem byla nejen podpora turismu, ale také čerpání evropských fondů,“ uvedl hejtman Martin Netolický.
Přestože expozice Pardubického kraje patřila svoji plochou spíše k menším, dokázala návštěvníky přitáhnout a zaujmout nápaditým grafickým zpracováním. Na expozici bylo zastoupeno všech pět turistických oblastí Pardubického kraje, které zde prezentovaly svoje turistické zajímavosti. „Prezentace Pardubického kraje na veletrhu v Brně mě potěšila, neztratili jsme se ani v silné konkurenci ostatních krajů. Mezi návštěvníky byl velký zájem o památky našeho kraje stejně tak jako o možnost strávit u nás pohodovou dovolenou,“ řekl radní René Živný.  První den veletrhu byl určen pouze pro odborníky v cestovním ruchu, zbylé tři dny pak pro širokou veřejnost. Největší zájem mezi návštěvníky byl jako již tradičně o mapy regionu, dále materiály o památkách, historii či mapy cyklotras.  Radní Živný se spolu s představiteli krajů ležících podél řeky Labe zúčastnil také křtu publikace Labská cyklotrasa v České republice. V novém atlase jsou uvedeny informace pro cyklisty, pěší, handicapované,  jakož i informace o úsecích vhodných pro in-line bruslaře, rodiny s dětmi, seniory a hůře pohyblivé osoby. Pardubický kraj se nyní snaží napomoct dokončení cyklostezky mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
„Novinkou v propagaci cestovního ruchu v Pardubickém kraji bude letos česko-polský projekt nazvaný Po stopách koňských kopyt. Ve spolupráci s dostihovými závodišti v Pardubicích a ve Vratislavi bude propagovat nejen sportovní ježdění a závody, ale také bohatou síť koňských stezek v našem kraji,“ informoval Živný na závěr.