Tradiční Tříkrálový koncert se v kostele sv. Jakuba konal  v sobotu 11. ledna od 16 hodin a byl současně vyvrcholením letošní Tříkrálové sbírky 2014 v našem městě. Po úvodním slově faráře Miloše Kolovratníka a místostarostky Ing. Jaromíry Žáčkové promluvil také ředitelka oblastní charity Ústí nad Orlicí p. Iva Marková, která seznámila posluchače s tím, jak finanční prostředky předané oblastní Charitě Tříkrálovou sbírku využívají  českotřebovští občané.  Byla to ohromující čísla, která dokazují, že vybrané prostředky se nikde neztrácejí na anonymních účtech, ale přichází tam, kde jsou velmi zapotřebí.  Jak O. Miloš Kolovratník, tak i Jaromíra Žáčková poděkovali všem, kteří přispěli na konto letošní sbírky a také  účinkujícím  i posluchačům  Tříkrálového koncertu, jehož výtěžek je také součástí letošní Tříkrálové sbírky.
V programu koncertu vystoupil českotřebovský smíšený pěvecký sbor Bendl, který řídili sbormistři Josef Menšík a Pavla Skopalová. Koncert uváděla Zuzana Kupková, klavírní doprovod Blanka Poukarová, housle Jitka Nováková.  Z programu Bendla: Kraft - Benedicamus Domino, Mapelli - Ave Maria, Purcell - Fanfare, Lukáš - Pater Noster, Co se tak svítí v Betlémě, Michna - Anděl Páně zvěstuje, Haydn - Tui sunt coeli, Cikker - Nynej, nynej Jezulátko, Na Vanoce.
V druhé polovině více než hodinového koncertu vystoupil  studentský pěvecký sbor gymnázia  se sbormistryní Kamilou Pavlíkovou, oživením jistě bylo i to, že si  program této části koncertu uvedli studenti sami. Závěrem pak sbory zpívaly společně: Panis Angelicus, Narodil se Kristus Pán a  tradičně My tři králové jdeme k Vám.... 
Ve stejném složení  již oba sbory vystoupily na loňském Tříkrálovém koncertu, i letos ukázaly, že dokážou připravit pro tento koncert zajímavý speciální tříkrálový program. Za jejich výkon a nasazení při zkouškách v nepříliš vhodných termínech na přelomu roku a o vánočních prázdninách je třeba všem velmi poděkovat. (mm)
Podívejte se také :   Tříkrálový koncert 2013     Tříkrálový koncert 2012