Informace potřebné k podání  žádosti do Domova pro seniory v České Třebové

Domov pro seniory je sociální službou, kterou upravuje zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Dle uvedeného zákona je tato služba určena osobám v nepříznivé sociální situaci, kdy již žadatel není schopen zajistit svými silami péči o vlastní osobu (osobní hygienu, stravování, oblékání, vyřizování záležitostí atd.), a to za pomoci rodiny či pečovatelské služby.
V současné době je jednou z hlavních podmínek pro přijetí do domova pro seniory přiznání stupně závislosti na pomoci jiné osoby (příspěvek na péči), trvalé bydliště v České Třebové nebo spádových obcích, využívání úkonů pečovatelské služby apod. Dalším kritériem je aktuální zdravotní stav žadatele a provedení místního šetření sociální pracovnicí v přirozeném prostředí žadatele.
Je nutné si ale uvědomit, že změna prostředí je pro každého určitým stresem a z tohoto důvodu je nejvhodnější  co nejdelší pobyt ve známém a přirozeném prostředí.
Domov pro seniory v České Třebové poskytuje v rámci komplexní péče o klienty domova i základní sociální poradenství v této oblasti a pracovníci Vám rádi poskytnou informace i pomoc směřující k řešení nepříznivé sociální situace. Základní informace Vám též poskytnou pracovníci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Česká Třebová.
                                                                                   Bc. Hana Nádvorníková, vedoucí sociálního úseku Domova pro seniory