Ing. Jiří Kadlec - 70let                                                            

V lednu 2014 se dožívá 70 let bývalý dlouholetý předseda, trenér a hráč oddílu odbíjené v České Třebové Ing. Jiří Kadlec v plné životní a sportovní aktivitě a pohodě. Volejbal však nebyl jediným sportem, který provozoval. V mládí získal na M ČSSR 6. místo v orientačním závodě. V tomto sportu  získal II. výkonnostní třídu. Hrál hokej, běhal na lyžích. Volejbal však byl a je sportem číslo jedna, i když v současné době po zranění již nemůže tento svůj oblíbený sport vykonávat tak aktivně, jak by si představoval. Svůj volný čas i čas své rodiny věnoval tomuto krásnému sportu.
Počátky volejbalu se v České Třebové datují do dvacátých let minulého století. Nový impuls v jeho rozvoji  byl pak dán v šedesátých letech, kdy se Jirka Kadlec, který přišel do oddílu po studiích VŠ a hráčské kariéře ve VŠ Praha, Praga Praha, Stavební fakulta Praha, Dukla Brno II. liga, Pardubice II. liga, Jiskra Ústí nad Orlicí II. liga,  v oddíle setkává s Karlem Chrastilem st. a Božkem Beranem a dalšími, kteří pak rozepsali nejslavnější kapitolu v historii českotřebovského volejbalu. V té době se vybudoval areál Na Skále, kde vzniklo pět hřišť, tribuna, šatny, sprchy atd. Hlavním trenérem mládeže se stal Vladimír Maťátko, který spolu s dalšími trenéry - Rejmanem, Vydrou, J. Fišarem, S. Fišarem, Geldnerem a dalšími vychovali desítky sportovců. Od roku 1975 v České Třebové vzniklo tréninkové středisko mládeže, které pod hlavičkou Lokomotivy Česká Třebová bylo jedno z nejlepších v tehdejším ČSR. Nesčetné přebornické tituly, včetně mistrovských, celorepublikových - to byly vynikající výsledky dosažené v amatérských podmínkách. Řada odchovanců z třebovského volejbalového oddílu to dotáhla až k celorepublikové reprezentaci či zahraničnímu angažmá. Několik z nich se stalo posilou extraligových družstev. Za všechny můžeme jmenovat Mikysku, Šillera, Vodičku, Zelenku, Řehákovou atd.
Po příchodu v sedmdesátých letech do oddílu se mimo funkcionářskou  činnost stává trenérem A družstva, se kterým postupně z okresního přeboru postupuje každým rokem jako nováček v soutěži vždy o soutěž výše až do kvalifikace o I. ligu (2. nejvyšší soutěž)To byl v amatérských podmínkách vrchol družstva.
Po sametové revoluci oddíl volejbalu přechází z Lokomotivy pod křídla T. J. Sokol, kterému patří volejbalový areál Na Skále. V roce 2001 končí Jirka Kadlec ve funkci předsedy oddílu a dochází ke generační výměně funkcionářů, trenérů i hráčů. Oddíl se vnitřně dělí na dívčí a chlapeckou složku a Jirka Kadlec zůstává věren svým bývalým spolupracovníkům a občas vypomáhá v dívčí složce. Stále zůstává aktivním hráčem VWSC (volejbal weteran stars club), kteří se scházejí 2 x týdně. V posledních pěti letech, kdy po úraze již nemůže aktivně hrát volejbal, pomáhá při organizaci soutěží a zápasů mládeže v T. J. Sokol Č. Třebová, kde se syn Michal jako funkcionář a trenér snaží pokračovat v jeho díle, a kde sportují jeho vnuci a vnučka.
V každém případě Ti Jirko k tvému kulatému jubileu a k uplynulé  padesátileté krásné sportovní cestě a spolupráci, na které jsme tak trochu tvořili historii třebovského volejbalu, blahopřejeme a děkujeme. Přejeme Ti hodně zdraví, rodinné pohody a radosti ze života.
                                                                                                                                                            Oddíl volejbalu a VWSC


Vítězové krajského přeboru I. třídy v sezóně 1976/77 - nováček II. národní ligy:
Ing. Kadlec - Kusý - Roušar - Fišar St., Geldner - Hübl - Šichan - Fišar Jiří  (chybí Pich a Veselý).



Volejbalisté T.J. Lokomotiva Česká Třebová vyhráli v sezóně 1977 - 78 jako nováčci soutěže II. národní ligu a a hráli v kvalifikaci o postup do I. národní ligy. Dosud největší úspěch českotřebovského volejbalu. 
Hráči vítězného družstva: Ing. Kadlec Jiří - trenér,  Hübl František  č. 1, Kusý Jiří č. 10,  Šichan Jaroslav č. 7, Esser Miroslav č. 12,  Frémund Karel č. 11 - kapitán,  Roušar Vladimír č. 3, Fišar Stanislav č. 5, Fišar Jiří č. 9 a Kuzněcov Jaroslav č. 9.