V sobotu 18. ledna dopoledne se v nové budově Rydo v Podbranské ulici konalo slavnostní zahájení činnosti nového fitness centra MAJA, které sídlí v celém druhém podlaží budovy, ve kterém měly být  podle původního záměru dva byty. Ještě během  dokončování stavby však bylo II. podlaží upraveno pro sportovní využití.  Fitness centrum zřizuje paní Marie Janečková, která není v této oblasti v České Třebové neznámá. Využila nabídku majitele nové budovy, jednatele společnosti Rydo pana Jaroslava Nováka k tomu, aby soustředila do  jednoho centra  služby z jiných míst ve Třebové a další  zde nově zavedla.  Dopoledního zahájení se zúčastnili pozvaní zájemci. Marie Janečková  poděkovala vše firmám a jednotlivcům, které pomohli s přípravou nového fitcentra, vysvětlila, že není určeno jen pro aktivní sportovce, ale naopak pro širokou veřejnost.  Jako majitelka se může opřít o zkušený tým instruktorů se kterými spolupracuje. Všichni přítomní si pak připili  na zdar nového projektu, přípitek přednesl p. Jaroslav Novák, jednatel firmy RYDO.
Potom zde probíhal Den otevřených dveří, který využili mnozí zájemci o fitness z České Třebové. Zájemcům byly předvedeny ukázky cvičení - alpining a bodystorming, samozřejmě na "správnou rytmickou hudbu" s předcvičováním instruktorů nebo přímo majitelky fitcentra. Pro zájemce jsou zde ještě masáže a další služby. 
Nedávno zkolaudovaná budova  vyrostla na nevyužitém pozemku bývalé (nevzhledné) sběrny odpadových surovin a bude v nejbližší době plně využita. Firma Rydo zde bude mít v souladu se svým záměrem své sídlo firmy, tedy kanceláře, v I. podlaží bude byt, a v přízemí je ještě místo  na dvě prodejny, které společnost Rydo zřizuje ve své režii. V současné době se také pokračuje v úpravě pozemku, takže ještě letos by měl okolní prostor  získat novou podobu. Stavební firmy Rydo si jistě zasluhuje mít své sídlo v centru města, i když její provozy v Topolové ulici v Borku samozřejmě zůstávají. (mm)


Z terasy II. podlaží je možné pořídit záběry,  které do této doby nebylo možné získat.....