Českotřebovský deník 253/2014 (26/10)                                

Aktuálně z fotbalu

A mužstvo prohrálo v Benátkách nad Jizerou 1:0
B mužstvo porazilo doma Heřmanův Městec 2:0
Starší žáci: Dolní Újezd - FK Česká Třebová   1:15 (0:11)
Mladší žáci: Dolní Újezd - FK Česká Třebová   2:8 (0:1)
Českotřebovským juniorům se na začátku letošním ročníku I, ligy daří.

Po 4.kole vedou tabulku s 12 body a bez ztráty setu před družstvy AERO Odolena Voda a VK Příbram. Obě juniorská družstva jsou rezervou mužů hrající extraligu Výsledky po čtyřech kolech:.  

 

TJ. Sokol Pardubice  - T.J. Sokol Česká Třebová II                     0:3 (-19,-21,-13)
TJ. Sokol Pardubice  - T.J. Sokol Česká Třebová II                     0:3 (-17,-21,-20)
T.J. Sokol Česká Třebová II – VK Choceň                                    3:0 (21,12,15)
T.J. Sokol Česká Třebová II – VK Choceň                                    3:0 (14,17,19)

 

V krajském derby byli naši hráči favoritem a tuto roli bezezbytku potvrdili, když po zralém kolektivním výkonu byli lepší ve všech herních činnostech.
Českotřebovský volejbal a T.J.Sokol II Česká Třebová II reprezentují:
David Čtvrtečka, Jakub Řehák, Pavel Kubíček, Jindra Chudý, Radek Vondráček, Dominik Stasiowski, Dominik Joza, Lukáš Vašina, Poláček Matěj, Radim Šulc, František Stránský, družstvo vede Josef Šimko

JUNIOŘI 1. LIGA

p.

 

družstvo

utkání

V3

V2

P1

P0

 

sety

míče

body

1.

 

TJ Sokol Česká Třebová II

4

4

0

0

0

 

12:0

300:209

12

2.

 

AERO Odolena Voda

4

4

0

0

0

 

12:1

322:227

12

3.

 

Volejbalový klub Příbram

4

3

1

0

0

 

12:2

339:258

11

4.

 

SK Prosek Praha

4

2

0

0

2

 

6:6

263:250

6

5.

 

SK Volejbal Kolín

4

2

0

0

2

 

6:6

249:258

6

6.

 

Volejbalový klub Choceň

4

0

0

1

3

 

2:12

243:338

1

7.

 

VK Karbo Benátky nad Jizerou

4

0

0

0

4

 

1:12

231:322

0

8.

 

TJ Sokol Pardubice I.

4

0

0

0

4

 

0:12

215:300

0

Naše družstvo již v přípravě vykazovalo výborné výsledky. Zúčastnilo se dvou předligových turnajů, kde skončili na druhém a třetím místě, když za sebou nechala výkonnostně i družstva z extraligy (Liberec, Hradec Králové).

Po loňském prvenství v 1.lize a na Přeborech ČOS si v letošním roce vybojovali vicemistrovský titul, což považujeme s výsledky na přípravných turnajích za velice povzbuzující do nové sezony

Za českotřebovský volejbal a T.J. Sokol Česká Třebová II Lubomír Vašina

Další úspěšný víkend juniorek a žen.
V sobotu 4.10.2013 juniorky TJ Sokol Česká Třebová II zajížděly na palubovku družstva Svitav k dalším důležitým zápasům a potvrzení prvního místa v tabulce.  
 
TJ Svitavy  - TJ Sokol Česká Třebová II                                        0:3 (-20,-15,-23)
První zápas přinesl z naší strany velice kvalitní volejbal. Již od prvního setu bylo jasné, že se naše děvčata přijela poprat o důležité body do tabulky. Soupeřky zatlačila do obrany velice dobrým podáním a dokázala úspěšně zakončovat většinu jednoduchých míčů, které přilétly ze strany soupeře. Uprostřed třetího setu šla na podání Voclová a při dokončování pohybu po servisu nešťastně došlápla a byl z toho výron. Velká škoda pro nás, protože do této doby byla na útoku prakticky neudržitelná. Do sestavy naskočila Kartariková a soupeř vycítil šanci na otočení zápasu. Ovšem i tato hráčka dokázala, že svou univerzálností je schopna nahradit prakticky kohokoliv na hřišti. Vyrovnanou koncovku třetího setu nakonec naše děvčata vyhrála a tím i celý zápas.

 

TJ Svitavy  - TJ Sokol Česká Třebová II                                    1:3 (-20,-19,22,-17)
Ve druhém zápase jsme díky zranění Voclové zamíchali se sestavou a nastoupili do utkání.  Na post smečařky se k Šebrlové přidala Drymlová a Kartariková plnila úlohu univerzálního hráče. Družstvo v prvních dvou setech pokračovalo ve výborném výkonu z prvního utkání. Prakticky nechytatelný byl náš útok středem sítě a přidala se i výborná útočná hra obou smečařek a když děvčata opět přidala několik přímých bodů z podání, tak výsledkem bylo opět vedení 2:0 na sety. Ve třetím setu zvládl koncovku lépe náš soupeř, ovšem čtvrtý set byl už opět v naší režii. 
V prvním utkání perfektně odvedená práce, především na podání, kde pochvalu zaslouží všechny hráčky. Dalším důležitým momentem se stala obranná hra, kde se konečně daří zakončovat jednoduché míče z pole soupeře. V útoku se prosazovaly obě blokařky, výborně podporované smečařkami. Příjemným překvapením byl výkon univerzálky Kartarikové, která přidala několik bodů v útoku a svůj díl si odehrála i v obraně. Došlo i na našeho benjamínka Vašinovou, která si osahala prvoligový volejbal a byla pro družstvo přínosem.
Za Českou Třebovou hrály:
Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Žaneta Šebrlová, Martina Drymlová,
Nela Kartariková, Radka Voclová, Dominika Vašinová.
Trenér: Martin Knížek
 V neděli 5.10.2013 ženy TJ Sokol Česká Třebová II přivítaly na své palubovce družstvo Litomyšle a šlo o potvrzení vedení v tabulce krajského přeboru žen II. třídy, kde zatím pouze s jednou porážkou vedeme tabulku. 
 
TJ Sokol Česká Třebová II – VK Litomyšl                                           3:0 (5,22,22)
První set doslova smršť z naší strany, soupeř nedokázal odpovídat na náš kvalitní výkon. V průběhu druhého setu došlo ke zraněné Smrčkové, která do této chvíle hrála výborný zápas. Vystřídala ji Vašinová, ale výkon družstva to nepoznamenalo. Oba sety již byly vyrovnanější, ale i tyto naše mladé družstvo celkem s přehledem zvládlo.
 
TJ Sokol Česká Třebová II – VK Litomyšl                                       3:1 (11,21,-23,12)
Ve druhém zápase od začátku dostala příležitost Vašinová a opět první set vyzněl jednoznačně pro nás. Ve druhém děvčata úspěšně zvládla koncovku. Ve třetím došlo k několika chybám v obraně, servis ztratil svoji kvalitu a účinnost a výsledkem byla ztráta setu. Čtvrtý set již byl opět v naší režii a dokončil úspěšné víkendové tažení.
V prvním utkání výborná obranná hra, dirigovaná Sýkorovou. V útoku pochvala všem hráčkám, ale musíme přiznat, že soupeř nás svojí hrou moc neprověřil. Velkým stínem víkendu je zranění dvou hráček, kterým přejeme brzké uzdravení a návrat zpět na palubovku.
 
Za Českou Třebovou hrály:
Klára Dvořáková, Linda Horáčková, Kristýna Kopečná, Žaneta Šebrlová, Martina Drymlová,
Michaela Sýkorová, Edita Smrčková, Dominika Vašinová.
Trenér: Martin Knížek