AD PLÍSEŇ VE ČTVERCI - reakce na reakci                    
Dovolte, abychom se vyjádřili k Vaší reakci na uveřejněný článek, který popisuje problém s výskytem plísní v bytovém komplexu „ČTVEREC“.
 
1. V prvním bodě Vaší reakce píšete,jak se vedení a rada města snaží vlídně a upřímně řešit  bytové problémy svých spoluobčanů a jak odborní a zkušení lidé na radnici,alespoň do této chvíle jsou. Víte,kdyby tomu bylo opravdu tak,jak popisujete nájemníci,kteří mají problémy s plísní (dnes už všichni víme,že nikoliv vlastní vinou) nebo jinými závadami v bytech  či sklepech by už dávno dostali slevu z nájemného, alespoň do té doby než bude problém trvale odstraněn,tak jak popisuje občanský zákoník. Bohužel nájemníci plesnivých bytů do dnešního dne žádnou slevu nedostali!!! Naopak se snaží likvidovat plíseň sami a na vlastní náklady, protože řešení tohoto problému firmou Teza jsou pouze provizorní,dočasné a hlavně neefektivní.  Nejsmutnější fakt na tom je, že byty jsou stále nabízeny v dražbách a to i přesto, že jsme vedení města i firmu Teza na tuto skutečnost upozorňovali. Ptáme se tedy v čem spočívá odbornost,      upřímnost, vlídnost a zkušenost vedení města, když toto ještě podporuje???
 
2. Ztotožňujeme se s tím,že názory stran v této záležitosti jsou rozdílné, možnost smírného akceptovatelného řešení záležitosti patrně stále ještě existuje, ale to pouze v případě, že současné nebo budoucí vedení města změní k celému problému přístup a navrhne nejen pro nás, ale také pro ostatní nájemníky komplexní řešení k oboustranné spokojenosti.V opačném případě se celá záležitost vyřeší nejspíše soudní cestou. Vzhledem k tomu,že se současnému vedení města daří tento spor úspěšně časově prodlužovat, je pravděpodobné až zřejmé, že záležitost nedojde svého konce v rámci stávajícího volebního období.  
 
3. Článek, který byl zveřejněn dne 15.9.2014 a popisuje problémy s výskytem plísní v bytovém komplexu „ČTVEREC“ a následným přístupem ze strany města a Tezy, měl pouze informovat veřejnost o této skutečnosti. Zveřejnění tohoto článku v předvolebním období je čistě náhodné. Vedení města jsme upozorňovali na případnou medializaci už v měsíci únoru 2014.  
 
4. Zda bude nová rada města usilovat o to,abychom nadále v městském bytě zůstali nevíme, ale víme,že současné vedení města (zejména p. místostarostka Žáčková) nám několikrát navrhovalo  abychom se z městského bytu odstěhovali a zanechali aktivit,které vedou k minimalizaci pronajímaní plesnivých bytů ve „čtverci“. Náš zájem dále obývat jakékoliv byty v tomto objektu je nulový, vzhledem k tomu,že plíseň v těchto bytech ničí movitý majetek, ale hlavně nás ohrožuje na zdraví.  Řehořovi