FOTBALOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ Z VÍKENDU              
„A“ mužstvo Divize C – 11. kolo - sobota 18.10.2014
FK Česká Třebová – Živanice       0 : 2  (0:1)

 
Branky:        4.   -   0 : 1
                    49.   -   0 : 2
Sestava: Hejl – Kubásek (68. Pešek), Strnad, Ptáček, Novotný – Nágl – Frňka (61. Pachl), Zahálka, Urbanec, Grepl (82. Rataj) – Borek
Se stejným soupeřem jsme se utkali před zahájením soutěží v 1. kole poháru České pošty, tehdy jsme prohráli jednoznačně 0:4 a Živanice nás komplexně přehráli. Tentokrát to vypadalo jinak, ale naše naděje na dobrý výsledek pohasly už ve 4. min., kdy Ptáček minul míč a galapředstavení Vágnera začalo. Umístěnou střelou k tyči nedal Hejlovi žádnou šanci – 0:1. V 8. min. vyrazil náš gólman Gorolovu střelu na roh. V 10. min. dostal přihrávku mezi obránce Janecký, ale branku přestřelil. Ve 21. min jsme předvedli pěknou akci na levé straně po ose Urbanec, Grepl, Borek, ten sklepl na Zahálku, ale chybělo přesnější zakončení. Ve 27. min. likviduje hlavičku Janeckého robinzonádou Hejl, aby vzápětí vychytal Gorola. Ve 44. min. vhazoval dlouhý aut Strnad a Borkově hlavičce chyběla přesnost. Opět běžela čtvrtá minuta, ale druhé půle. V souboji Ptáčka s Vágnerem v pokutovém území byl úspěšnější hostující útočník a šikovným lobem přehodil vybíhajícího gólmana – 0:2. V 55. min. Vágner po sklepnutém míči naši branku přestřelil. V 65. min. chyboval při vyvážení míče Ptáček, hosté postupovali v pěti na osamoceného Strnada, ale toto nadějné přečíslení trestuhodně zazdili. V 73. min. se odhodlal ke střele z dálky Grepl, ale jedovka prosvištěla nad šibenicí. A když v 84. min. neuvěřitelně netrefil míč na malém vápně Rataj, odvezli si hosté tři body zaslouženě.
 
„B“ mužstvo  19.10.2014, UMT Chrudim

 

MFK Chrudim C – FK Česká Třebová B                 4 : 0  (2:0)

Sestava: Hotmar – Bárta (46´Plačko), Švec, Fučík, Rataj – Hustý (58´ Pešina), Nešický (58´Urbanec), Macko (65´Vytlačil), Pachl, Morkes – Král (70´ Adamec) 
Za pěkného počasí se nám utkání na umělé trávě v Chrudimi vůbec nepovedlo.
Domácí na nás od úvodního hvizdu vlétli a ve 3.minutě se musel co ohánět náš brankář Hotmar, aby Chrudim nešla do brzkého vedení. Domácí byli lepší, my jsme hrozili pouze z brejků, ze kterého jsme v 15.minutě ohrozili domácí svatyni střelou Morkese. Chrudim se tlačila do útoku a většinu času první půle jsme se pouze bránili. Když už jsme se dostali na dostřel domácí branky, postrádaly naše střely razanci a přesnost. Ve 43.minutě jdou domácí do vedení po dlouhém pasu za našeho pravého obránce a na střelu domácího hráče se Hotmar pouze podíval – 1:0. A bylo ještě hůř. Do poločasu stihli domácí vedení ještě navýšit po naší špatné rozehrávce, kterou domácí museli potrestat – 2:0.
Druhá půle byla z naší strany už lepší. Byli jsme to my, kdo útočil a vytvořil si převahu. Obrovskou šanci snížit zahodil v 64.minutě Král, když na malém vápně netrefil Pešinovu přihrávku. A tak jsme pykali. V 66.minutě se domácí snad poprvé ve druhé půli dostávají k ohrožení naší branky a hned po rohovém kopu střílí nepokrytý hráč 3.branku – 3:0. Nadále tlačíme, Královu tvrdou střelu brankář vyráží na roh. Domácí byli efektivnější a po pěkné akci střílí čtvrtou branku - 4:0. A když v 86.minutě osamocený Adamec již překonal domácího brankáře, postavila se míči do cesty tyč.
Domácí zvítězili zaslouženě. Nejlepším hráčem na hřišti byl Jakub Pachl.
 
Dorost
Datum: 18.10.2014, mistrovské utkání v Hradci Králové
SestavaMoláček – Broulík, Ezr, Kovář, Pitra – Krása (66´ Horák), Popelka, Koutný, Stolín – Trčka (89´ Vaňous), Motl
Branky:  Koutný, Trčka
Olympia H. Králové „B“ - FK Česká Třebová                  1  :  2 (1:2)

Hodnocení trenérského týmu:
V dalším kole Východočeského přeboru dorostu náš tým zajížděl na hřiště Olympie HK, kde se utkal s „B“ týmem dorostu. Oboustranně bylo vidět bojovné utkání, kdy vše podstatné se odehrálo v průběhu 1. poločasu a kdy jsme ze standardních situací vytěžili 2 góly. Navíc jeden gól nám nebyl pro údajný ofsajd Motla uznán. Šance soupeře s přehledem zlikvidoval dobře chytající brankář Moláček. Druhý poločas již na stavu utkání nic nezměnil a tak si do tabulky připisujeme 3 cenné body ze hřiště soupeře. Chválíme tým jako celek především za bojovnost a nasazení. Nad rámec chválíme výkony Moláčka, Kováře a Pitry.
Josef Strnad
 
Starší žáci
Pohár předsedy PKFS - Moravská Třebová (15.10.2014)
Moravská Třebová - Česká Třebová 0 : 2 (0:2)

Branky:

Minuta

Hráč

Akce

29

Flídr

0:1

33

Gregor

0:2

36

Glaser - Popelka

47

Fric - Fohl

59

Flídr - Krága

Sestava:

11. Flídr

7. Fric

9. Glaser

3. Deml

10. Borek

8. Klumpar ©

2. Gregor

 5. Herclík

4. Jiřánek

6. Řehoř

1.Hýbl V.

Náhradníci:
12. Popelka 13. Fohl  14. Hýbl L. 15. Krága
 
MLADŠÍ ŽÁCI „B“ 

18.10.2014: Ústí nad Orlicí
 
FK Česká Třebová B – FC Jiskra 2008/Sokol Boříkovice          1:2
Branky: Krása Matěj
FK Česká Třebová B - Sokol Sruby                                             5:2
Branky: Krása Matěj 2x, Vašata Jakub, Kolář Šimon, Bezdíček Adam (pen.)
FK Česká Třebová B - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí B                    2:0
Branky: Krása Matěj 2x
 
Sestava:
Mikulka Vojtěch, Hýbl Miloslav, Bezdíček Adam, Hamerník Ondřej, Synek František, Vašata Jakub, Kolář Matěj, Kolář Šimon, Horák Dominik, Krása Matěj, Neugebauer Filip
V turnaji jsme obsadili 2.místo.
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA „A”

Datum: 19.10.2014, turnaj v Chrudimi
Zúčastněné týmy: FK Česká Třebová, FC Hlinsko, MFK Chrudim, SK Vysoké Mýto
Sestava: Stach, Šmíd, Lepša, Koktavý, Horák, Macák, Mísař, Fečko, Kocián
 
Utkání:
FK Česká Třebová 
7:3
MFK Chrudim
Branky: 3x Šmíd, 2x Macák, Fečko, Horák
FK Česká Třebová 
2:4
FC Hlinsko
Branky: Horák, Macák
FK Česká Třebová 
0:4
SK Vysoké Mýto
Branky:
Hodnocení trenérů:
První utkání proti domácímu celku kluci zvládli výborně. Celý zápas jsme hráli agresivní fotbal s rychlým přechodem do útoku, který soupeři dělal velký problém. Průběh utkání kluci kontrolovali od začátku do konce a rozdíl ve skóre mohl být i vyšší. Druhý zápas nabídl výbornou podívanou z obou stran. V první půli jsme hráli náš nejlepší fotbal podzimu. Rychlé kombinace na jeden či dva doteky, nasazení a týmovost byli hlavními atributy naší hry. Ty nám také zajistili zasloužené poločasové vedení. V druhé půli kluci bojovali stejně srdnatě, bohužel však vyrobili pár hrubých individuálních chyb, z kterých nás soupeř potrestal a otočil tak skóre ve svůj prospěch. Poslední utkání jsme nezahájili vůbec dobře a během pěti minut prohrávali 0:3. Zápas také ovlivnili další faktory, odstoupit už před utkáním kvůli zranění musel Filip Lepša, dále pak velice tvrdá až zákeřná hra soupeře, která do mládežnického fotbalu prostě nepatří. Stejně tak jako rozhodčí tohoto zápasu, který tento způsob zápolení trpěl. Celkem pětkrát za zápas jsme museli některého z našich hráčů odvádět ze hřiště a to rozhodně nehrajeme v rukavičkách. Naneštěstí i tyto okolnosti nám zamezili s průběhem utkání něco udělat a vlastně jsme byli rádi, že kluci zápas dohráli. Celkově můžeme být s tímto turnajem spokojení, zvláště na výkonech proti Chrudimi a Hlinsku bychom rádi stavěli. Nejlépe hned tuto sobotu, kdy na domácím hřišti odehrajeme poslední podzimní turnaj.
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA „B“

19.10.2014 Turnaj krajského přeboru – Chrudim
 
Účastníci:  MFK Chrudim
                  SK Vysoké Mýto
                  FC Hlinsko
                  FK Česká Třebová
 
Sestava: Filip Ptáček – Adam Fritscher, Josef Pokorný, Jiří Petráň, Jan Tulis, Denis Barbořák, Jan Farago, Denis Fait, Matouš Jelínek
 
Výsledky:
FK Česká Třebová – Chrudim                                  1 : 7  (0:4)
branka: Pokorný
V úvodním utkání jsme narazili na silný celek domácích, který nás přehrál na všech frontách a zaslouženě vysoko zvítězil.
 
FK Česká Třebová – Hlinsko                                    1 : 4  (0:3)
branka: Tulis
S naším tradičním soupeřem jsme odehráli vcelku vyrovnané utkání, ale nebyli jsme schopni vstřelit gól a proto to dopadlo tak jak to dopadlo. Škoda, tentokráte byli hlinečtí k poražení.
 
FK Česká Třebová – Vysoké Mýto                           2 : 3  (0:2)
branky: Pokorný, Tulis
V posledním utkání jsme hráli proti jednoznačně nejslabšímu soupeři a bohužel ani tady většina celku nebyla ochotna přeřadit na vyšší rychlost a přes závěrečný tlak se nám již nepovedlo víc než snížit nepřízniví výsledek.
Závěrem bych chtěl říci, že tato neděle se skutečně vydařila, co se týká počasí, méně již co se týká výkonu takřka celé mužstva. Chlapci se více slunili, než hráli a na hřišti většinou byli jeden nebo dva hráči, kteří se zajímali o hru. Jeto škoda, protože s výjimkou Chrudimi, tak další soupeři byli tentokráte hratelní. Věřím, že chlapci viděli, že bez nasazení se hrát nedá a v příštích zápasech předvedou lepší výkony.
Pavel Tulis
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA “A”

Chrudim, 19.10.2014
 
Sestava - modrý tým:
Petr Lukáš - Hýbl Lukáš, Bureš Josef, Kubát Jiří, Kovář Vojtěch - Preisler Lukáš, Jelínek Jakub, Šmíd Jakub.
 
Sestava - bílý tým:
Brejcha Štepán - Bartoň Ondřej, Bečička Jakub, Špatenka Patrik, Poštulka Matěj - Kapoun Martin, Valenta David, Morkes Lukáš.
 
Utkání - modrý tým:
- MFK Chrudim         8 : 2     Branky: 3x Jelínek, 2x Hýbl a 1x Kubát, Kovář a Šmíd
- FC Hlinsko               4 : 7     Branky: 3x Preisler, 1x Jelínek
- SK Vysoké Mýto     2 : 10   Branky: 1x Jelínek a Hýbl
 
Utkání - bílý tým:
- MFK Chrudim         2 : 3     Branky: 1x Valenta a Špatenka
- FC Hlinsko               5 : 6     Branky: 2x Špatenka a Morkes, 1x Valenta
- SK Vysoké Mýto     2 : 4     Branky: 1x Valenta a Špatenka
 
Komentář:
K předposlednímu pátému turnaji podzimní části sezóny 2014/2015 jsme odjeli do Chrudimi, kde nás přivítalo mrazivé ráno, které se postupem času měnilo na velice příjemné slunečné dopoledne. Los nám na tento turnaj připravil soupeře z domácí Chrudimi, Hlinska a Vysokého Mýta.
Modrý tým začal turnaj povedeným utkáním s domácí Chrudimí, objektivně nejslabším účastníkem nedělního turnaje. Domácí tým jsme přehráli ve všech směrech a výsledkem bylo vysoké vítězství 8:2. Hattrickem se v tomto zápase blýskl Kuba Jelínek. Ve druhém utkání jsme narazili na celek z Hlinska. Než jsme zjistili, jak bránit šikovné hlinecké hráče v čele s v této kategorii výjimečným Denisem Boguayem, prohrávali jsme po prvním poločase 1:6. Zlepšený výkon ve druhé půli a hattrick Lukyho Preislera (byť s velkým přispěním hlineckých hráčů) znamenal korekci ve skore 4:7. V posledním utkání narazili naši borci na nepříliš oblíbeného soupeře z Vysokého Mýta a naše předzápasové obavy se bohužel opět potvrdily. Podali jsme určitě nejslabší výkon na turnaji. Na rychlou a zdravě agresivní hru vysokomýtských jsme po celý zápas nenašli odpověd a naopak bojácným a pasívním výkonem některých hráčů jsme jim doslova darovali vysoké vítězství 2:10.
Bílý tým nastoupil proti shodným soupeřům. I přes tři těsné porážky můžeme hodnotit vystoupení bílého týmu jako povedené. Chlapci nastříleli celkem devět branek a další spoustu šancí si dokázali vypracovat, ovšem dílem nezkušenosti nebo smůly tyto šance dnes zůstaly neproměněny. Z řady bílého týmu dnes nade všemi vyčníval výkon Páti Špatenky, kterému pouze fyzický handicap brání nominaci do týmu modrého. Pokroky ve hře na sebe opakovaně upozorňuje rovněž Marťas Kapoun, který k velmi dobré rozehrávce potřebuje připojit pouze větší nasazení v osobních soubojích a také on může pomýšlet na zařazení do modrého týmu.
I přes výsledkové neúspěchy jsme z Chrudimi neodjížděli s pocity marnosti, spíše převládl pocit naděje, že při poctivé práci v tréninku můžeme v budoucnu konkurovat kterémukoli týmu v kraji. Za pomoc v turnaji děkuji nové asistentce, časoměřičce a zapisovatelce Nadě Preislerové.
Martin Kapoun, Chrudim, 19.10.2014
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „B“

19.10.2014, Verměřovice
 
Sestava: Ivan Bábek, Oliver Cartmell, Adam Číp, Jakub Deml, Michael Grepl, Jak Hašek, Filip Hildebrand, Lukáš Krása, Radovan Kumpošt, Matyáš Motyška, Radim Řehák, Jan Zahálka
 
Na turnaj do Verměřovic jsme přijeli dle dohody i přes značnou marodku opět s dvěma týmy. Na turnaji se však objevil nikým neočekáván tým z Ústí. Proto jsme se dohodli se všemi týmy, že nakonec uděláme jedno mužstvo a 3 chlapce zapůjčíme do řad soupeřů. Sami chlapci se přihlásili a tak byl do týmu domácích zapůjčen Jan Zahálka a do týmu Ústí Ivan Bábek a Matyáš Motyčka.
 
FK Česká Třebová – Ústí nad Orlicí                     4 : 1
Branky: 2x Jakub Deml, Lukáš Krása a Filip Hildebrand – Ivan Bábek
Zápas s Ústím jsme sice kontrolovali, ale s výkonem nemůžeme být spokojeni. Do vedení nás dostal dobře hrající Kuba Deml, ale soupeř, se kterým jsme se potkávali již na jaře, využil naší chyby v rozehrávce a „náš“ Ivan Bábek nekompromisně vyrovnal. Ve druhé půli jsme sice vstřelili 3 branky, ale mnoho dalších šancí zůstalo nevyužito. V řadách soupeře nás zlobil Matyáš Motyčka, který však své šance „kolegiálně“ J neproměnil.
 
FK Česká Třebová – Němčice                    2 : 5
Branky: Radovan Kumpošt, Adam Číp
S fyzicky vyspělejším soupeřem jsme neodehráli špatné utkání. Dostali jsme se do vedení po brance Radovana Kumpošta, který konečně protrhl své střelecké trápení z prvního utkání. Bohužel v závěru poločasu jsme zbytečně inkasovali a soupeř rázem vedl o 2 branky. Tvrdě hrající Němčice nás přetlačili i ve druhé půli a vsítili nám další dvě branky. Výsledek zkorigoval Adam Číp, jehož sólo zastavila až branková síť.
 
FK Česká Třebová – Verměřovice            1 : 4
Branka: Radovan Kumpošt
V zápase jsme měli převahu a o výsledku rozhodlo proměňování šancí. My jsme své těžce vypracované šance proměnit nedokázali, zato soupeř využil vždy naší nepozornosti nebo špatného rozehrání.
 
Turnaj se odehrál za pěkného počasí v příjemném prostředí. I když jsme výsledkově nenadchli, výkon některých chlapců potěšil. V naší hře začínáme vidět přihrávky a počátky kombinace, která však ještě není ideální. Soupeři potom stačí počkat si na naší špatnou rozehrávku či přihrávku. Chce to čas a trénink. Chlapce chválíme, že se snaží věci z tréninku, ukázat v turnaji.
 
Příští a poslední podzimní turnaj hrajeme v sobotu 25.10. v Řetové od 9:00.