Lední hokej mládeže

Žáci odehráli 5. a 6.kolo
Sobota: 18.10.2014  Česká Třebová
Starší žáci:
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 2:8 (0:2, 1:2, 1:4)
 
Branky ČT:  32´Bogdány (Ruda), 49´Švub (Ruda)
vyloučení: 3 : 7 (+OK – Umlauf ČT) Využití: 1 : 0  Oslabení: 0 : 1 Zásahy brankářů: 45 : 22  Diváků: 53
Sestava ČT: Borovička, 33´Hriško - Nesejt, Havránek; Hernych, Novotný – Stolín, Umlauf, Jansa - Bogdány, Švub, Ruda
Komentář: Na hosty z Moravské Třebové jsme se těšili, neboť přípravná utkání s tímto soupeřem byla herně vyrovnaná. Bohužel jsme nebyli v optimální pohodě a tak to byl soupeř, který diktoval tempo hry a střílel branky. Za stavu 0:4 jsme snížili a poté ještě nevyužili 100% šanci Bogdánym. Poté se začalo na ploše trochu jiskřit a rozhodčí ne vždy správně vyhodnotil nedovolené zákroky hráčů. Po diskuzi s rozhodčím obdržel osobní trest doposud výborně hrající Umlauf, tím došlo k oslabení týmu a byli jsme nuceni dohrávat utkání v devíti hráčích. Hosté využili našich ubývajících sil a ve třetí třetině nepřipustili drama a přidali ještě čtyři branky. Kdežto my skórovali pouze jedenkrát.
 
Mladší žáci:
TJ Lokomotiva Česká Třebová -  HC Slovan Moravská Třebová 5:6 (0:2, 3:2, 2:2)
 
Branky ČT: Fikejz 2, Páv, Hošpes, Viktorin
Asistence: Páv 2, Hošpes 2, Novotný J.
Vyloučení: 2:4 navíc Palán ČT 10 min – Burda MT 5 + TH, Využití : 1:0, Oslabení 1:0
Sestava: Lepša, Martinásek O. – Hošpes,  Palán, Pojezný, Viktorin, Čečotková, Doleček, Fiala, Fikejz, Langer, Novotný A., Novotný J., Pachl, Páv, Pavliš, Verner Jakub
 
Komentář: V souboji dosud neporažených celků jsme neuspěli. Hosté přijeli toto utkání vyhrát a kolektivním pojetím a větším nasazením se jím to po zásluze povedlo. V utkání byly ve většině ohledu lepším celkem, přesto jsme si mohli při troše štěstí po hektickém závěru připsat bod za remízu. Stínem utkání byly dva vyšší tresty za zákroky, které do sportu nepatří.
_________________________________________________________________________________
 
Neděle: 19.10.2014  Hlinsko
Starší žáci:
HC Hlinsko - TJ Lokomotiva Česká Třebová 10:3 (5:1, 4:0, 1:2)

 

Branky ČT:  50´a 58´Umlauf (Viktorin a Stolín), 13´Švub (Bogdány)
Vyloučení: 1 : 6  Využití: 1 : 0  Zásahy brankářů: 23 : 46  Diváků: 30
Sestava ČT: Hriško - Nesejt, Verner; Hernych, Novotný – Stolín, Umlauf, Jansa - Bogdány, Švub, Havránek – Viktorin
Komentář: Domácí hráči neponechali nic náhodě a hned od začátku předváděli pěkný kombinační hokej zakončený brankami. My jsme chybovali v obsazování hráčů a nedůrazu. Obraz hry se změnil až v polovině utkání, kdy naše družstvo nakoplo poměrně přísné vylučování našich hráčů a dlouhá hra ve třech. Domácí uspokojeni vedením polevili a my jsme naopak začali lépe zvládat obrannou činnost. Bohužel na obrat v utkání jsme pomýšlet nemohli. V sobotu doma přivítáme Chrudim, která stejně jako my doposud nebodovala.
 
Mladší žáci:
HC Hlinsko - TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:14 (1:6, 2:6, 2:2)
 
Branky ČT: Ruda 4, Páv 3, Fikejz 2, Palán 2, Doleček, Kučera, Martinásek
Vyloučení: 5:9,  Využití: 3:3,  Oslabení  0:2
Sestava: Borovička, Martinásek O. – Ruda, Havránek, Kolář, Palán, Doleček, Fiala, Fikejz, Novotný A., Novotný J., Pachl, Páv, Pavliš, Verner Jakub, Martinásek T., Kučera
Komentář: Do Hlinska jsme jeli s respektem, neboť v přípravě jsme zde vysoko prohráli. Pravda naše sestava byla dnes mnohem silnější a to se ukázalo i během utkání, kdy jsme domácí jasně přehráli ve všech směrech a zaslouženě si odvezli výhru. V tabulce se tak stále držíme s odstupem v popředí spolu s Moravskou Třebovou a Pardubicemi.
 
Minihokej:

Neděle: 19.10.2014 – Česká Třebová
Roč.2008:
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Litomyšl             5 : 5
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Chrudim             3 : 3
TJ Lokomotiva Česká Třebová – HC Sl. M.Třebová     4 : 8
 
Sestava ČT: Kašpar – Palán, Maštera, Altenburger, Bezděk – Stříteský, Sirový, Dvořák Denis, Dvořák Filip – Plašil, Dušek, Vrbický, Maršík, Babka
 
Branky ČT: Palán 4, Sirový 3, Maštera 2, Dušek, Plašil, Dvořák Filip
 
Komentář: Naše nejmladší kategorie zasáhla poprvé do mistrovských bojů. Pro většinu dětí to byly první soutěžní utkání v kariéře. V utkáních jsme nezklamali a byli jsme dovednostně naprosto vyrovnaní s dnešními protivníky. Ač v těchto utkáních nejde vůbec o výsledky, ale o to aby si děti zažili pocit atmosféry utkání a radosti ze hry. Ne vždy to tak chápou někteří ambiciózní trenéři, jako dnes trenér z M.Třebové.