Víkendové judo
Máme Přeborníka České republiky a další 3 medaile!!

V sobotu 18.10.2014 se sjeli nejlepší starší žáci do Ostravy na Přebor ČR a Česká Třebová zažila další z povedených turnajů. Za náš oddíl se nominovali Magda Ryšavá, Zuzka Gregarová, Magda Klimešová, Kíťa Klimešová, Domča Štusák, Vítek Škrkoň, Tonda Kobza a Matouš Jirsa. Bohužel Matouš s Domčou se nakonec neúčastnili kvůli zranění. Jako první nastoupili závodnice do 36kg, kde MAGDA RYŠAVÁ v posledním zápase bojovala o bronz, ale po chybě skončila nakonec na 4.místě. Lépe si v této váze vedla ZUZKA GREGAROVÁ, která po 3 vítězných zápasech vybojovala skvělé 2.místo a  všem ukázala, jak se neustále zlepšuje. Další do bojů zasáhla KÍŤA KLIMEŠOVÁ, která nastoupila ve váze do 52kg. Po dvou vítězstvích to dlouho vypadalo na medaili, ale nakonec z toho bylo 4.místo. Taky škoda posledního zápasu, kdy vyrovnaně bojovala o bronz, ale nakonec těsně prohrála. Ve váhové kategorii do 48kg pak svou soutěž začala MAGDA KLIMEŠOVÁ, která nám po dvou vítězných zápasech udělala radost s další meaidlí, a to bronzovou. V zápasech Magdy byla vidět ohromná chuť po vítězství, a že se vrací do své formy. Pak nám zůstali ještě poslední dvě želízka v ohni a prvním, který se zapojil do bojů byl VÍTEK ŠKRKOŇ ve váze do 50kg. Vítek procházel celou soutěží suverénně, když postoupil po třech vítězných zápasech až do finále. Bohužel v tomto zápase jsme cítili všichni křivdu, protože Vítek byl v celém finále jednoznačně lepší, ale k překvapení všech prohrál na rozhodnutí rozhodčího a obsadil tak 2.místo. Jako poslední pak nastoupil TONDA KOBZA ve váze do 66kg. Tonda přes nelehký los zvládl všechny své zápasy na jedničku a podařilo se mu vybojovat titul PŘEBORNÍKA ČR.
Jako nádavkem musíme zmínit, že náš oddíl v kategorii žáků obsadil ze všech zúčastněných oddílů neuvěřitelné 2.místo a v celkovém pořadí (žáci i žákyně) jsme pak skončili z 53 oddílů na famózním 3.místě!!
Výsledky :
2. místo   Zuzka Gregarová                36kg
4. místo   Magda Ryšavá                   36kg
3. místo   Magda Klimešová              48kg
4. místo   Kíťa Klimešová                  52kg
2. místo   Vítek Škrkoň                      50kg
PŘEBORNÍK ČR  Tonda Kobza    66kg

 

Všem našim závodníkům gratulujeme za skvělé výsledky, prezentaci města na republikové úrovni a přejeme hodně dalších medailí. JUDU ZDAR                                                                                                                           Martin Typl