Prohlášení Koalice pro Českou Třebovou k volbám             

 

Vážení spoluobčané,

velmi si vážíme důvěry, kterou jste nám v komunálních volbách projevili, děkujeme vám za vaše hlasy. Díky vám Koalice pro Českou Třebovou získala o 65% více hlasů více než v posledních volbách a  tím sedm mandátů, stala se druhou nejsilnější volební stranou. 

Dnes už je známo, že stávající radniční uskupení  Nestraníci s podporou TOP 09, ČSSD a ODS bude navzdory výsledkům nedávných voleb pokračovat. Nepřijetí našeho uskupení do radniční koalice nám bylo vyjednávacím týmem kandidátky Nestraníci s podporou TOP09 zdůvodněno následovně: vedli jsme agresivní předvolení kampaň, vyšly údajně „nevhodné“ články pana M. Mikoleckého, nezabránili jsme soudnímu sporu pana B. Mimry s městem, završením naší nedůvěryhodnosti měla být schůzka pánů Ing. Vencla a Jaroslava Zedníka, která se uskutečnila v pátek 10.10. t .r. ve večerních hodinách. Její obsah oba pánové popsali rozdílně, průběh schůzky popsaný panem Zedníkem uznali za významný i členové vyjednávacího týmu ČSSD. Kvůli  tomu se nepodařilo prosadit námi navrhovanou spolupráci tří nejsilnějších stran Nestraníci + Koalice pro ČT + ČSSD.

Nepřáli si to ani Nestraníci s podporou TOP09, ani ČSSD. Ing. Vencl vydal prohlášení, které členové Koalice pro ČT projednali 19. 10. t. r. a zaujali k němu stanovisko. Ing. Vencl chyboval, že na schůzku pozvání přijal, z prohlášení ovšem také vyplynulo, že pan J. Zedník využil dlouhodobého přátelství s J. Venclem, jednání obou účastníků soukromého setkání považujeme za politicky neprofesionální. Již samo nerespektování výsledků voleb přináší zbytečné vyhrocení vztahů, osobní averze a rozhodně nepřispívá ke klidné pracovní atmosféře.

My vás, vážení spoluobčané, ubezpečujeme, že budeme opozicí konstruktivní, že budeme prosazovat a podporovat pouze to, co přinese užitek občanům a celému našemu městu.

 Koalice pro Českou Třebovou, 23. 10. 2014