Nestraníci "obsadili" fotbalový areál Pod Jelenicí 


Starosta Jaroslav Zedník též lídr kandidátky  Nestraníci + TOP09  se dívá na fotbalovém areálu Pod Jelenicí z řady oken a dveří. Propagaci s velkou pečlivostí  jistě připravil místostarosta a předseda FK Česká Třebová Dobromil Keprt. Tak nějak přitom zapomněl, že fotbalový klub nepatří Nestraníkům ani TOP09  a že politická propagace do sportovního areálu a na budovách, které vlastní občanské sdružení nepatří. Upozorňuje na to  řada občanů města. K této politické propagaci se vyjádříl i  hejtman Martin Netolický:   "Je třeba vnímat rozdíl mezi prezentací volebních plakátů např. v obchodech a na soukromých nemovitostech a politickou propagací např. ve sportovních  areálech, přijímajících  dotace z veřejných rozpočtů. Také ČSSD by mohla vyvěsit volební plakáty např. v areálu Sokola, pokud má mezi kandidáty např. starostku Sokola Růženu Dobrouckou.  Takové věci prostě neděláme. Politická propagace přece nepatří ani do škol apod. A sportovní areály přímo působící na mládež  nemají ke školám daleko, Občanské sdružení FK přijalo nedávno velké dotace z ministerstva školství i z městského rozpočtu..." 

Propagace Nestraníků + TOP09 v areálu FK se nelíbí ani Koalici pro Českou Třebovou. Ani Kolice propagaci tohoto druhu neprovádí, i když bychom příležitosti měli a máme z oblasti sportu také své nadějné kandidáty. Myslíme, že to nemají zapotřebí ani "Nestraníci" a proto by měli své plakáty odstranit. Potvrdili by tím alespoň nevhodnost tohoto způsobu propagace.  Domyslíme-li jí do důsledku, můžeme totiž pochopit úzkou souvislost mezi hnutím Nestraníci + TOP09 s dotacemi do českotřebovského fotbalu, na jejichž velikost a četnost upozorňuje řada občanů, sportovce nevyjímaje.

Připomeňme ještě událost ne tak dávnou. Podobně českotřebovská TOP09 podpořila v prezidentské (zimní) kampani svého kandidáta  Karla Schwarzenberga velkoplošným bannerem  ve skiareálu Peklák, který také musela odstranit, neboť byl umístěn na majetku města. Město přece nemůže vést politickou kampaň, občanské sdružení FK může? (mm)