PŘEDVOLEBNÍ KAMPAŇ V PLNÉM PROUDU, ALE PŘESVĚDČILA NÁS VOLIČE………

Předvolební období je trochu jako Silvestr či Nový rok. Hodnotí se, bilancuje, kritizuje, chválí, slibuje.
Jen doufám, že není stejné jako období po těchto svátcích, kdy spousta předsevzetí, slibů a závazků pomalu mizí, byť z dobrých a objektivních důvodů.
Jako volička, občanka České Třebové, jsem poctivě (hlavně ze začátku) sledovala příspěvky jednotlivých stran. I když pravdou je, že to byly příspěvky většinou stejných volebních stran či hnutí. Příspěvky někdy konstruktivní, na některých místech velmi kritické, ať od koalice či opozice. Voliči přeber si, jak umíš. Tváře na nás hledí z bannerů, z plakátovacích ploch, máme je ve schránce, zkrátka volební masáž v pravém slova smyslu. 
Pročítala jsem, sledovala na internetu, v tištěných programech jednotlivých volebních aktérů plány a programy těchto tváří. A čím jsem více četla, tím více mne při slibech, co všechno chceme a uděláme, napadla otázka: „ vědí slibující, kde na to vzít, z čeho se to vše bude platit“.  Zní to krásně a při splnění všech plánů a slibů, bude Česká Třebová úžasné město. Ale proč po slibech nezazní také konkrétní představa, kde na to vzít, jak to udělat. Asi bude lépe slibovat méně, ale o to více splnit.
Jsem člověk, který pracuje v jiném městě, za prací dojíždí každý den dokonce do jiného kraje. A tak si někdy říkám, při čtení všech předvolebních článků (ze strany opozice většinou kritizujících), že není od věci pracovat v jiném městě a pak se vrátit domů, aby člověk zjistil, že není vše tak zlé, jak vypadá. Jen záleží na vůli lidí, kteří za nás budou rozhodovat a kterým dáme svůj hlas.
A co s tím můžeme udělat? Pojďme k volbám a volme s rozvahou. Volme ty, o kterých víme, že pracují, neslibují a že budou-li zvoleni, budou to ti praví, kteří už něčím přesvědčili a je za nimi kus práce vidět. Mysleme na Třebovou, na ty čtyři roky, které dokážou hodně ovlivnit naše město!!
Citát nakonec: Nepotřebujeme lidi, co dávají velké sliby. Potřebujeme lidi, co ty malé sliby dodržují.
 
Tomanová L.