Co pro vás připravila knihovna na říjen                             

 

Týden knihoven

V letošním roce proběhne ve dnech 6.–12. října již 18. ročník celostátní akce Týden knihoven, kterou vyhlašuje pravidelně Svaz knihovníků a informačních pracovníků, v naší knihovně se po celý týden můžete těšit na následující:

6. října od 14 hodin, Teenspace

OFFLINE DAY: Xbox Battle Minecraft

Přijďte na další bitvu na herní konzoli kinect a na odpoledne bez compů!

7. října od 9 hodin, dětské oddělení

Knižní klubíčko NOVINKA!
Povídání o knížkách pro děti a jejich mámy aneb od leporela k Dostojevskému, pravidelné setkávání (maminek) nad knížkami pro děti od plínek po druhý školy stupínek, tipy a triky, co číst, jak číst, kdy číst
a kolik toho přitom sníst, společně zjistíme, jaké knížky čteme dětem rádi a jaké jsou fuj a e-e, KÁVA A ČAJ BUDE!!! Vstupné dobrovolné.

7. října od 15 hodin, dětské oddělení

Matyldino předčítání: "Čarodějnice Hrubena tři tajtrlíci"

Ahoj děti, zveme vás do knihovny na pohádku o jedné čarodějnici, která všechno ve vesnici, ve které žije, převrátí vzhůru nohama! Všichni lidé, kromě dětí úplně zhloupnou a začnou vyvádět zvláštní věci… a kdo to vše vyřeší? No, přece vy děti! Těšíme se na vás!  Vstupné dobrovolné.

9. října od 17 hodin, půjčovna pro dospělé I. patro

Hana Hindráková: Keňa v románech - skutečnost nebo fikce?

Mladá česká spisovatelka, cestovatelka a humanitární pracovnice, která procestovala spoustu zemí a její srdeční záležitostí se stala Keňa, která se promítla do několika jejích knih. Autorka knih Děti nikoho, Karibu Keňa a Dobrovolnice líčí drsný život v africké Keni, kam se před lety dostala jako nadšená dobrovolnice. Je předsedkyní neziskové organizace Fair, jež se snaží pomáhat chudým v Keni. Přijďte si poslechnout zajímavé vyprávění o nelehkých afrických osudech. Vstupné dobrovolné. Upozorňujeme, že oddělení pro dospělé bude z důvodu konání této akce otevřeno do 16:30 hodin.

Bibliobox NOVINKA!

Od října budeme mít nového zaměstnance, jmenuje se Sirius a pracuje nejvíce, když má knihovna zavřeno. Sirius je tu pro vás 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Bude vás vítat před knihovnou, vždy připraven. Výpůjčky vám budou odečteny z vašeho konta následující pracovní den. Vrátit knihy nebylo nikdy snadnější.

Beseda

V rámci "Týdnu knihoven" se v naší knihovně uskuteční beseda se spisovatelem a ilustrátorem dětských knih Vhrsti, který je též komiksový kreslíř a výtvarník večerníčku České televize Bílá paní na hlídání. Tento projekt je připraven pro děti ze ZŠ a proběhne 8. října od 11 hodin.

13. října, od 19 hodin 1. patro.

 

Křest knihy - autorské čtení: Blanka Kostřicová: Třebovský zápisník

Po Třebovských povídkách a Kronice "nejtřebovštější" autorčina kniha. Spoluúčinkuje Ludmila Rašnerová.

Připravujeme na listopad:

Den pro dětskou knihu 29. listopadu - ukončení a vyhodnocení dětské literární soutěže Lovci perel.