Městské muzeum Česká Třebová Vás zve
na akce pořádané v listopadu 2014

Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin
Výstavní budova  městského muzea (Klácelova 11, Česká Třebová)
 
Semináře
Jednodenní seminář Českotřebovsko a první válka
Seminář určený široké veřejnosti se uskuteční ve čtvrtek 6. listopadu od 14 hodin v přednáškovém sále muzea. Jeho součástí bude přednáška Mgr. M. Zahálky Zachovej nás, Hospodine….. a vystoupení studenta Tomáše Kocura o překvapivém osudu jednoho z parnických legionářů. Cena semináře je 20 Kč.
 
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                  Seminář určený zájemcům o poznání rodinných kořenů probíhá vždy 1. úterý v měsíci.   Příští setkání se uskuteční  4. listopadu 2014 od 17 hodin v přednáškovém sále muzea. Cena lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Seminář je určen dětem od 5 do 10 let. Děti se zábavnou a pohádkovou formou (v podobě her, kreslení, modelování) dozvědí něco o historii našeho města.
Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci (s výjimkou letních prázdnin) od 16 hodin v přednáškovém sále muzea. Příští setkání se uskuteční  11. listopadu 2014.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Seminář je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne     a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci.  
Příští setkání se uskuteční v úterý 25. listopadu 2014 od 17 hodin v přednáškovém sále muzea. Tématem bude Bezděkov (1. část).Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Martin Šebela.
  
Výstava:
 Výstava  Putování za předky věnovaná genealogii a heraldice je doplněna výsledky prací českotřebovských rodopisců. Výstava je  pořádána ve spolupráci s Českou genealogickou a heraldickou společností v Praze a potrvá do 9. listopadu 2014.
Otevřeno denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin. Školní kolektivy si mohou objednat doprovodný program.
 
Vernisáž výstavy:
 Zveme Vás na vernisáž tradiční vánoční výstavy betlémů, která proběhne o první adventní neděli 30. listopadu 2014 od 17 hodin ve výstavní budově muzea.
 
 Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a nově i na  facebooku
https://www.facebook.com/mmctcz