Českotřebovský deník 256/2014   (2.11.)                              
VELKÝ ÚSPĚCH KYTICE A DIVADELNÍHO SOUBORU „HÝBL“  V ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Divadelní  ochotníci ze   souboru „Hýbl“ Česká Třebová se v rámci podzimního divadelního předplatného a „Orlické Thálie“ představili v pátek 31. 10. v Roškotově divadle s představením „Kytice“. Je to původně hudební komedie Divadla Semafor. Na motivy básnické sbírky Karla Jaromíra Erbena napsal Jiří Suchý, hudbu složil Ferdinand Havlík.
Členové divadelního souboru Hýbl se s velice náročným hudebním programem zhostili s velkou noblesou a profesionalitou. Diváci ústeckého Roškotova divadla jim na konci představení aplaudovali ve stoje.
Divadelnímu souboru „Hýbl“ Česká Třebová přejeme po komediantsku „Zlomte vaz“                
Richterová Květa  (Foto Martin Šebela)
 
 
MODRÝ TRPASLÍK ČESKÁ TŘEBOVÁ, 11/11 2014 OD 20.00 HOD.

Vzpomínka na Magora
 
Josef Klíč: Requiem za Magora
Ivan Martin Jirous zemřel před třemi roky (9. listopadu 2011). Pojďte na něho vzpomenout při uvedení Requiem pro Magora, které mělo světovou premiéru 19. března 2012.
Violoncellista Josef Klíč je sólistou Národního divadla Brno a koncertním mistrem JAMU.
 
Michal Horák: Labutí písně  vernisáž cyklu fotografií
během večera bude možno podpořit celostátní sbírku Národ sobě II., která podporuje činnost Činoheráku Ústí.
Podzimní členská schůze základní organizace Českého svazu ochránců přírody Podorlicko.

Schůze se bude konat 17.11. v 17,00 v ekocentru  po vernisáži fotosoutěže. Na programu naší  schůze je příprava akcí pro rok 2015. Do konce 30.11. bychom měli odevzdat projekty do grantového řízení Pardubického kraje na další rok. Rádi bychom se se členy poradili, jaké projekty přihlásit, aby naše činnost byla bohatá, užitečná a bavila vás....
 
VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA

ČLENŮ OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ LINGVIA GROUP o.s.,
SE BUDE KONAT VE STŘEDU 19.11.2014 V EKOCENTRU PODORLICKO OD 18.00 HODIN.
Týden italského filmu

Jde o akci, připravovanou již na jarní měsíce, ale byla odložena na podzim a uskuteční se nyní v listopadu Můžeme se tedy společně těšit na 3 krásné italské filmy, navíc v době, kdy "velké kino " nepromítá z důvodů výměny sedadel ve velkém sále Kulturního centra.  Promítání bude probíhat v Malé scéně KC a zahájení bude v neděli  23.11. v 17.00. Filmy jsou v originále s českými titulky.  Zajištění i zorganizování akce stálo nemalé úsilí, ale výsledek bude jistě stát za to. Projekcí těchto filmů si můžeme opět o kousek přiblížit italskou kulturu i mentalitu. Filmy budou 3, promítat budeme v neděli 23.11., ve středu 26.11. a ve čtvrtek 27.11., vždy od 17.00  hodin