Českotřebovský deník 257/2014 (3.11.2014)                        

Noví zastupitelé města složili slib                                           

Po čtvrté za sebou byl starostou města zvolen Jaroslav Zedník, místostarosty Jaromíra Žáčková a Dobromil Keprt. 
Členy rady města byli zvoleni Mgr. Stanislav Beneš  (24 hlasy), Mgr. J. Kolář (23), Mgr. Jan Kovář (24), PaedDr. Zbyněk Slavík (21), JUDr. Magdaléna Vopařilová (22) a Ing. Dalibor Zelený (21).  Proti předchozímu období  jsou v radě města dvě změny JUDr. Magda Vopařilová nahradila Bohumíra Nejedlého (Nestraníci s podporou TOP09) a PaedDr. Zbyněk Slavík obsadil v radě města čtvrté místo určené v Koaliční dohodě pro ČSSD, v minulém období toto místo patřilo zástupci ODS Mgr. Josefu Kopeckému.
Při volbě starosty měl Jaroslav Zedník protikandidátku Mgr. Magdalénu Peterkovou. V tajné volbě získala 7 hlasů, Jaroslav Zedník 19 hlasů. Místostarostové byli zvoleni bez protikandidátů: Ing. Jaromíra Žáčková 16 hlasy a Dobromil Keprt 17 hlasy.  Pro zvolení bylo zapotřebí získat 14 hlasů - nadpoloviční počet počtu členů v zastupitelstvu města.
Ustavující zastupitelstvo se konalo v pondělí 3.11. 2014 v malém sále Kulturního centra za stoprocentní účastí 27 zvolených zastupitelů a mělo důstojnou atmosféru. V jeho úvodu nejprve nově zvolení zastupitelé složili do rukou pověřeného zastupitele Dobromila Keprta slib zastupitele. Město Česká Třebová je jedno z prvních, které má zvoleno nové vedení města. Je to předpoklad k tomu, aby se co nejrychleji rozběhla práce také dalších orgánů města. První pracovní jednání rady města se bude konat již za týden v pondělí 10. listopadu. Nově zvolené zastupitele čeká do konce roku ještě v první polovině prosince pracovní jednání, na které bude schvalována poslední třetí změna rozpočtu města na rok 2014. (Fotografie z jednání Luboše Kozla ve zvláštním souboru).
 
Střední zdravotnická škola, Ústí nad Orlicí, Smetanova 838  PSČ 562 01
SZŠ ve školním roce 2015/2016   předpokládá přijmout

 60 uchazečů denního studia 4letého oboru ZDRAVOTNICKÝ ASISTENT 53-41-M/01
 60 uchazečů denního studia 4letého oboru Sociální činnost 75-41-M/01 

DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ:
 10. 12. 2014   14:00 – 17:00 hodin
24. 01. 2015   08:00 – 12:00 hodin

Mimo dny otevřených dveří je návštěva školy možná po telefonické domluvě kdykoliv. www.szsuo.cz
Supermarket Albert v Litomyšli po rekonstrukci znovu přivítá své zákazníky

Již ve středu 5. listopadu bude v Litomyšli opět otevřen zrekonstruovaný supermarket Albert v ulici Na Bělidlech. V uplynulých dnech na prodejně probíhaly rozsáhlé úpravy, díky kterým se zákazníci mohou těšit na přehlednější uspořádání sortimentu a větší pohodlí při nakupování. Supermarket se představí v moderní podobě a svým zákazníkům nabídne rozšířený sortiment čerstvého zboží a také produkty od regionálních dodavatelů. V den otevření čekají na zákazníky speciální akce a ochutnávky.
 
Pohodlný nákup a nízké ceny
Albert supermarket v Litomyšli připravil zákazníkům lepší komfort při nakupování, rozšířený sortiment čerstvého zboží a nízké ceny. Na výběr bude široký výběr čerstvého pečiva, které zaměstnanci doplňují několikrát denně. V nabídce jsou také oblíbené pekařské produkty od regionálního dodavatele Nopek nebo z pekárny Věry Krejčí. Supermarket pro své zákazníky rovněž rozšířil úsek ovoce a zeleniny, delikates, lahůdek, ale i drogistického zboží. Ovoce a zelenina bude od slavnostního otevření k dostání s 30% slevou a to až do 2. prosince 2014.
Naším cílem je, aby se u nás zákazníci cítili příjemně. Snažíme se vytvořit takové místo k nákupu, do kterého se budou zákazníci rádi vracet. Díky rekonstrukci prodejny můžeme zajistit nejen pohodlný nákup za nízké ceny, ale také rozšířit poskytované služby,“ uvádí Michal Pavelka, viceprezident pro operační oddělení obchodního řetězce Albert.
V rámci rekonstrukce klade Albert velký důraz na životní prostředí a efektivní rozmístění celého sortimentu v prostorách prodejny. Bylo instalováno kompletně nové osvětlení s použitím úsporných svítidel. Nainstalované moderní chladící a mrazicí boxy mají systém uzavíratelných dvířek. Jejich využití přispívá až k 25%úspoře energie, a tudíž k větší ochraně životního prostředí.
 
Dárek při nákupu nad 300 Kč
V den slavnostního otevření jsou pro zákazníky připraveny speciální akce. Pro snadnější orientaci v novém prostředí budou na prodejně po celý den k dispozici hostesky, které také pomohou zákazníkům s balením nákupu do tašek, pro děti mají připraveny balónky. Každý zákazník navíc obdrží při útratě nad 300 Kč oblíbenou kuchařku Spolu u stolu jako dárek a to až do úterý 10. listopadu 2014. Pro všechny příchozí si Albert připravil ochutnávky tapas, českých i zahraničních sýrů a vybraných produktů z oddělení ovoce a zeleniny. Prostřednictvím smějícího se nebo mračícího obličeje mohou zákazníci vyjádřit svůj názor na to, jak se jim v nově zrekonstruované prodejně líbí.
 
Vneste italský styl do své kuchyně se spotřebiči Guzzini
Také v supermarketu Albert v Litomyšli probíhá nová sběratelská kampaň, která umožní zákazníkům prodejny čerpat slevu až 70 % na pořízení kuchyňských spotřebičů značky Guzzini. Za každých 200 Kč nákupu obdrží zákazníci jeden bod. Výměnou za 12 nasbíraných bodů koupí jeden ze spotřebičů Guzzini za zvýhodněnou cenu. Celá sada spotřebičů obsahuje rychlovarnou konvici, kontaktní gril, toustovač, kuchyňskou váhu, ruční a stolní mixér a citrusovač. Body bude možné sbírat do 3. února 2015, přičemž slevu lze uplatnit až do 17. února, nebo do vyčerpání zásob v jednotlivých prodejnách.