Dvouminutovka v půli utkání rozhodla o výsledku tradičního derby s Poličkou 


Lokomotiva Č. Třebová : Kometa Polička 2 : 1 (0:0, 2:1, 0:0)

 

Domácí tým měl nejbližšímu soupeři v druhé nejvyšší hokejbalové soutěži co vracet. Protože v úvodním duelu v Poličce Lokomotiva ještě osm minut před koncem vedla 5:3 a nakonec si odvezla jediný bod za remízu, když domácí brali za výhru v nájezdech jeden navíc.
Utkání začalo za chladného počasí, ale ani hra obou týmu hrstku především domácích fanoušku nerozehřála. Domácí v deváté třetí minutě nabídli hostům výhodu přesilové hry, ale ta naštěstí pro Lokomotivu skončila bez využití. A podobně tomu bylo i ve 12. minutě při první přesilovce domácích za dvě minuty. Kometa nevyužila ani další nabídku početní převahy v závěru úvodní části a tak první dějství skončilo bez branek.
Rozuzlení vyrovnaného derby přinesla polovina utkání. Nejprve hosté za pomocí domácích obránců šli do vedení, ale do minuty bylo vyrovnáno. Paukrt lišácky zasunul míček zpoza branky mezi tyčku a beton hostujícího brankáře. A ještě v téže minutě se po střele Voleského dostal k dorážce Válek a strhnul vedení na stranu Lokomotivy.
I přestože se střelci obou týmu hodně snažili do konce utkání se ani jednomu nepodařilo překonat brankáře. Narostl jen počet vyloučených hráčů a nervozita nad výroky obou arbitrů v pruhovaném.
Lokomotiva po velmi důležitém vítězství zůstává na čtvrtém místě s dvaceti body o skóre za třetí Opavou v druhé nejvyšší soutěži. A v těsném závěsu s Přeloučí s kterou se utká českotřebovští borci příští neděli. Na čele i přes prohru zůstává nadále Karviná stejně jako tým z Hradce Králové, který má dvaadvacet bodů. Podzimní část A tým uzavře v souboji s královehradeckým B týmem 30. listopadu na domácím hřišti v Benátkách.
Branky : 22: 08 Paukrt (Furik), 22.59 Válek (Voleský)
Počet střel 24 :13 Vyloučení 6:9 Využití 0:0

 

Sestava : Ehrenberger – Kvasnička, Paukrt, Voleský, Válek, Hruška, Pittrle, Tomeš, Švec Matěj a Štěpán, Jirmásek, Dobrovský, Broulík, Mrštný, Tlapák