Předvánoční jarmark na ZŠ Habrmanova          

Dobré věci se naštěstí šíří rychle. Když jsme se dozvěděli, že Adra pořádá sbírku na našeho žáka Jakuba Halbrštáta, ihned jsme se rozhodli, že výtěžek tradičního adventního „jarmarku“ naší Červenky bude tentokrát věnován právě jemu. Pomoc v nouzi si zaslouží každý; našeho Kubu navíc známe všichni jako pilného a svědomitého žáka. S myšlenkou přispět mu na řečový procesor jsme seznámili naše žáky a vlastně nás ani nepřekvapilo, jak rychle děti vzaly tuto věc za svou (velmi milé bylo, že některé z nich ihned začaly se sbírkou mezi sebou). 
7. listopad byl na naší Července věnován projektovému dni Předvánočních dílen. Od pátých tříd výše se všechny děti - za pomoci učitelek a učitelů školy - s chutí zapojili do výroby hezkých malých dárků, které už brzy nabídnou u prodejních stolečků v hale školy. I ten, kdo postrádá dar snadného učení, mohl nabídnout zručnost svých rukou a tak tentokrát došlo i na (často pozoruhodnou) kreativitu těch „méně nadaných“. A výsledek jejich snahy? Voňavé dárečky z ubrouskové techniky, náramky z korálků, zdobené vánoční perníčky, patchworkové ozdoby, andělé z textilu či zářivé vánoční hvězdy z papíru; o osobních kalendářích (a mnohém dalším) ani nemluvě.
A tak prosím přijměte srdečné pozvání k nám na Předvánoční jarmark a den otevřených dveří ve čtvrtek 4. prosince od 15:00 do 17:30 hodin. Najdete zde nejenom stánky s výrobky žáků, ale také burzu hraček, kavárničky, můžete si prohlédnout školní jídelnu, odborné učebny na 2. stupni, vyrobit si se svými dětmi drobné dárky… Pokud si na našem jarmarku i něco zakoupíte, pomůžete tím našemu Jakubovi, na něhož letos v tomto předvánočním čase hodně myslíme. Děkujeme Vám. A těšíme se na Vás.
                                                                                                                učitelé ZŠ Česká Třebová, Habrmanova ulice