Co pro Vás připravila knihovna na prosinec
 
Otvírací doba během vánočních svátků
Během vánočních svátků upozorňujeme na upravený provoz knihovny v těchto dnech: úterý 23. 12. otevřeno do 15 hod, 31. 12. zavřeno. V ostatních dnech běžná pracovní doba. 2. 1. 2015 zavřeno z technických důvodů. Městská knihovna Vám přeje příjemné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do nového roku.
 
Notas_musicales1. prosince od 17:30 hodin, oddělení Teenspace
Muzikoterapie s Mgr. Janem Rybkou
Zájemci hlaste se na email: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz nebo na půjčovně (732/756 827).
Vstupné 50,- Kč, délka trvání okolo 2 hodin. NUTNÁ REGISTRACE!
 
2. prosince od 9:30 hodin, dětské oddělení
Knižní klubíčko aneb od leporela k Dostojevskému
Povídání o knížkách pro děti a jejich mámy aneb od leporela k Dostojevskému, pravidelné setkávání (maminek) nad knížkami pro děti od plínek po druhý školy stupínek, tipy a triky, co číst, jak číst, kdy číst a kolik toho přitom sníst, společně zjistíme, jaké knížky čteme dětem rádi a jaké jsou fuj a e-e, KÁVA A ČAJ BUDE!!! Vstupné dobrovolné.
 
cteme_s_matyldou2. prosince od 15 hodin, dětské oddělení
Matyldino předčítání "O Rampušínce"
Ahoj holčičky a kluci! Ještě než vás navštíví doma Ježíšek, tak zavítejte na chvilku do knihovny, kde vás chceme potěšit pohádkou "O Rampušínce", zazpíváme si koledy, pochutnáme si na perníčkách a teplém čaji, budeme si povídat o vánocích, a také si něco hezkého vyrobíme... Těší se na Vás Matylda:-) Vstupné dobrovolné. 
 
dice_icon_by_netalloy3. prosince po celé odpoledne, oddělení Teenspace + dětské oddělení
Off-line day: Hazardní odpoledne, den s vypnutými počítači a spoustou zábavy!
Další den s vypnutými počítači s hraním her a povídání si o důsledku závislosti na hrách, hazardu. Jak vypadá tvůj den: ráno škola, odpoledne kroužek a večer povinnosti? Chceš strávit jeden den trochu jinak? Tak přijď k nám a užij si odpoledne s Pokerem na Teenspace a s hrou Kostky na dětském oddělení. Zvyš svoji tepovou frekvenci a zjisti, kde máš hranici adrenalinu. Nenech ale nic náhodě a nauč se principy a strategie, abys to byl právě ty, kdo dostane výhodu na svou stranu!!! Upozornění - dne 2. 12. bude Teenspace uzavřeno.
 
Knihozrout10. prosince od 17-18 hodin, dětské oddělení
Knihožrouti! Pozor! Pozor! V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI!
Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Každou druhou středu v měsíci (14. 1., 11. 2., 11. 3., 8. 4., 13.5.)
 
12. prosince od 15 hodin, Staré náměstí
Vánoce s knihovnou - vypouštění balónků Ježíškovi
Divadlo Kvelb- Andělé. K vidění bude i unikátní  13 metrový anděl v představení Zrození a naděje. Anděl tančí, zdraví lidi, mává křídly  a přeje vše dobré. 15:15 hodin - vypouštění balónků Ježíškovi. Tvořivé dílny. Ve spolupráci s Mateřským centrem Rosa.
 
18. prosince od 8:15 hodin, dětské oddělení - Betlém, divadlo - divadelní představení pro ZŠ.
Bibliobox
Biblibox - ideální přítel ve vánočním stresu - Nestíháte vrátit knížky? Nevadí, navštivte našeho kolegu před knihovnou a vhoďte knihy do boxu po zavírací době. Výpůjčky vám budou odečteny z vašeho konta následující pracovní den. Vrátit knihy nebylo nikdy snadnější.