Českotřebovští plavci v Olawě                                              

Za reprezentaci města a zisk medailových umístění na Světovém sportovním festivalu ve Vídni byla plavcům nabídnuta možnost pobytu v družebním polském městě Olawa. Nový 25- metrový bazén s relaxačním centrem byl otevřen zhruba před rokem a také plavecký oddíl je v začátcích.
V průběhu třídenního soustředění jsme měli možnost trénovat v krásném prostředí bazénu, využít relaxace ve vířívkách  a posilovacího centra v parku před bazénem. Naši plavci se při tréninku předváděli v tom nejlepším světle a trenérky Lídu Tmějovou a Renatu Eisenvortovou těšil obdiv veřejnosti a zaměstnanců bazénu.
 
Přijal nás starosta města, prohlédli jsme si radnici a seznámili se s historií Olawy. Z radniční věže jsme měli možnost prohlédnout si  celé město. Za asistence člena městské policie jsme jedno odpoledne navštívili Wroclaw, díky němu jsme nebloudili a prošli si nejstarší část a zajímavosti tohoto krásného města.
Děkujeme panu starostovi Olawy za krásné ubytování a starost v průběhu našeho pobytu, městu Česká Třebová za finanční příspěvek, místostarostce ing. Žáčkové za zprostředkování kontaktu a panu Arnoldovi st. za příjemné cestování s jeho firmou. I když měl malý technický problém, vše vyřešil na místě a náš program to vůbec nenarušilo.
 
Na jaře pořádáme tradiční Cenu Třebovské Lokomotivy a prostřednictvím trenérské dvojice plaveckého oddílu Swim-Academy jsme pozvali plavce z Olawy. Děkujeme a těšíme se na shledanou.       Ei.