Kynologické centrum Javorka hlásí                                      

Mistrovství ČR mládeže stopařů
Pro mladé psovody z našeho Reprezentačního družstva byl letošní rok prvním mistrovským, přesto mají za sebou velmi úspěšné starty na MR mládeže Obedience a MR mládeže všestrannosti a nyní bodovali i na podzimním Mistrovství mladých stopařů.
Ve stopařských nominacích se umístili na prvních třech místech, celkovým vítězem nominací byla nejmladší účastnice 10-ti letá Karolínka Hyláková s Indym z naší ZKO.
Dvoudenní MR proběhlo v říjnu v Suchdole nad Odrou, Nejlépe se z našeho Družstva umístil Karel Brulík s německým ovčákem Artem, který obsadil krásné 2.místo a získal nejlepší bodový výsledek druhého dne. Naopak nejvíce bodů v sobotní části získala rovněž naše členka Karolína Hyláková s Indym. V konečném výsledku pak obsadila 6.místo Lucie Minaříková s borderkolií Altem, 7.místo Karolína s borderkolií Indym a 11.místo Lucka Zárubová s maliňačkou Anellou.
Pouhý týden nato pak Lucka Zárubová startovala ovčačkou Chilli i na Mistrovství mládeže Německých ovčáků a obsadila v kategorii IPO 5.místo.
 
Mistrovství ČR Obedience
Díky výsledkům na MR Obedience postoupily i naše členky Eva Jindrová s Branwen a Renata Zárubová s Indianem. Eva se nominovala na toto MR již po několikáté, pro Renatu to byl zcela první mistrovský start, navíc i poprvé start halový. Akce se konala v listopadu v Brně ve zcela nové hale KK Zetor. I díky tomu mohla probíhat od velmi brzkých ranních hodin až do pozdní noci, což vzhledem k 50 účastníkům bylo nutné. Tým Renata a Indy předvedl velice pěknou aktivní práci, za kterou získal konečné 11.místo. Eva s Branwen obsadily místo 26. Z naší ZKO se MR zúčastnila ještě Iveta Skalická v roli delegované rozhodčí v nejvyšších třídách OB2 a OB3, jejichž posuzování skončilo krátce před půlnocí. Iveta toto Mistrovství posuzovala již posedmé, z toho dvakrát společně se špičkovými  rakouskými rozhodčími. Zajímavostí bylo, že obě vrcholové třídy vyhráli polské týmy, celkově bylo toto MR vzhledem k dosaženým výsledkům jedním z nejlepších.
 
Na podzim čekají naše psovody ještě dvě soutěže, ale již nyní můžeme říci, že letošní rok byl – i díky mistrovským účastem – opravdu skvělý. 
                                                                                              Za kynologické centrum, výbor ZKO