Na sobotní večer 1. listopadu se dětský pěvecký soubor ZUŠ Česká Třebová Kajetánek dlouho připravoval. A Kajetánek vlastně nebyl sám. Byly to Kajetánky dva! Ten první, pracovně zvaný "Kajetánek junior" má věkový průměr deset let (sbormistryni Petru Kotyzovou do toho nepočítaje) a tvoří jej žáci českotřebovské Zušky. Tento soubor známe z velké spousty představení a to nejen na vlastních akcích školy, ale i tam, kde bystě jej nečekali, např. ze společného vystoupení s dechovou hudbou Řetůvanka.  Ten druhý má pracovní název "Kajetánek senior" (nad tímto názvem se ovšem skuteční senioři velmi usmívali, protože nejstarší členové tohoto "seniorklubu" sotva překročili třicítku). Je ovšem soubor velmi početný, zaplnil celé jeviště velkého sálu Kulturního centra. Kdo že jsou členové tohoto sboru? Jsou to bývalí členové Kajetánku, kteří  vyslyšeli výzvu Petry Kotyzové  ke spolupráci, aby pak společně, obvykle v sobotních dopoledních časech, poctivě zkoušeli a dokázali, že pro ně Kajetánek v uplynulých  dvaceti  letech hodně znamenal, že spolu udělali velký kus práce a prožili krásné chvíle. 
Na sobotní koncert přišli i gratulanti. Místostarostka Jaromíra Žáčková, bývalý ředitel  ZUŠ MgA. Bohuslav Mimra,  Jarmila Holcová, pověřená řízením školy, Josef Menšík, sbormistr spolupracujícího pěveckého spolku  Bendl, spolu s Kajetánkem účinkovali Kateřina Dostálková, Blanka Poukarová, Jiří Kadavý, Tereza Červinková, Magda Špičáková, Linda Keprtová, Silvie Pálková, Milada Hamplová, Milan Špičák, Kryštof Klumpar, Kateřina Přívratská. Hostem večera byl František Kajetán Zedínek.  Slavnostním koncertem provázela Zuzana Kupková, která také byla aktivní členkou Kajetánku, byla tedy moderátorkou skutečně na svém místě.
Součástí slavnostního večera byla ve foyeru Kulturního centra výstavka fotografií a dalších materiálů dokumentující dvacetiletou historii tohoto úspěšného pěveckého sboru, jehož kronika se začala prát v roce 1994 za spolupráce manželů Sylvie a Petra Pálkových, kteří tehdy současně oživili také činnost pěveckého sboru Bendl. Spolupráce s Bendlem je pro Kajetánek rozhodně významná, společně a navíc se sborem Lilija z Ralbic (Německo, Horní Lužice)  vytvořili také společné CD. Pěvecký sbor Bendl se také koncertu aktivně zúčastnil, jako průřez svého repertoáru přednesl čtyři písně. Společně s Kajetánkem pak zazněly ještě dvě skladby: "Šípek"  a lidová "Prší prší"  Koncert byl velkou propagací sborového zpěvu i práce učitelů českotřebovské základní umělecké školy.  (mm)