KONFRONTACE: CO JE PRAVDA A CO JE LEŽ?   

O zveřejnění tohoto příspěvku požádal Ing. Jiří Vencl na základě tiskového zákona v souvislosti s textem, zveřejněným v uplynulém týdnu na webové stránce Českotřebovského deníku:
 
K textu Jaroslava Zedníka v Orlickém deníku a v Českotřebovském deníku (na internetu) si dovolím uvést zásadní poznámky, porovnávající zveřejněný text  se skutečností. 
 
Jaroslav Zedník:
Rád bych především reagoval na písemné prohlášení pana Jiřího Vencla. Když jsem si ho přečetl, zjistil jsem, že jsem ztratil přítele, za něhož jsem jej do té doby považoval. V pátek, v den voleb, 10. 10. 2014, jsem byl osloven panem Jiřím Venclem, abych se s ním sešel.
 
Reakce Jiřího Vencla:
Tato věta je lež.  Jaroslav Zedník ztratil přítele jen a jen svou vinou. Obrázek výpisu  mých hovorů z 10.10. je umístěn pod textem. Dne 10.10. ráno v 9.03  mi dvakrát volal J. Zedník do práce (na Slovensku) s tím, že se nemůže dovolat M. Mikoleckému  a požádal mne, abych zařídil odstranění článku o prodeji svářečské školy z internetového vydání zpravodaje. Při tomto jednání došlo i k dohodě krátké schůzky, já nebyl jejím iniciátorem. Kdyby mi pan Zedník nevolal, vůbec bychom se  nesešli. (Poznámka - článek o prodeji svářečské školy je stále umístěn na webu a lež neobsahuje).
 
Jaroslav Zedník:
Na této schůzce mi bylo řečeno, že Koalice pro Českou Třebovou  připravuje koalici s ČSSD a s Nestraníky nepočítá. Považoval jsem pana Jiřího Vencla za oficiálního zástupce Koalice pro Českou Třebovou a jeho sdělení mne zaskočilo. 
 
Reakce Jiřího Vencla:
Tato lživá věta mne velmi poškozuje. Již při setkání jsme si podali ruku na to, že o našem soukromém setkání nebudeme hovořit. Bylo to setkaní dvou kamarádů  Jardy a Jirky. Setkání se uskutečnilo těsně po mém příjezdu z Bratislavy v pátek 10.10. cca  ve 20. hodin u kravína firmy Avena směr Knapovec.  Pokud setkání u kravína v osm  večer v den voleb považuje nyní pan Zedník za oficiální – obrázek si udělá každý sám… Další tvrzení, že jsem mu oznámil, že se s Nestraníky nepočítá,  je jen vytržené z kontextu. My se především bavili o možné spolupráci Koalice a Nestraníků (a zde mi právě J. Zedník vyčítal soudní spor B. Mimry s městem, články  M. Mikoleckého atd). Varianta obejití Nestraníků byla zmíněna, to je pravda, ale jako varianta, kterou v žádném případě zástupci Koalice nepreferují.  
(A ještě: zástupce Koalice pro Českou Třebovou nemá zapotřebí OFICIÁLNĚ jednat se starostou večer potmě u kravína směr Knapovec)
 
Jaroslav Zedník:
V neděli 12.10.2014 v 11:00 hodin, na prvním koaličním vyjednávání s Koalicí pro Českou Třebovou, mne překvapilo, že lidé, kteří přišli za Koalici pro Českou Třebovou vyjednávat,  neměli tolik sebereflexe, aby se za nekorektní kampaň a za páteční podstrčenou informaci alespoň omluvili. Jakoby nic přišli na jednání s požadavkem tří radních a jedné místostarostky.
 
Reakce Jiřího Vencla:
Na prvním koaličním vyjednávání jsme byli čtyři (Peterková, Mikolecký, Menšík, Vencl). Pan Zedník nám poblahopřál k volebnímu výsledku. Zeptal se nás na naše představy možné povolební spolupráce a po vícenásobném požadavku z naší strany ve směru k vítězům voleb, Nestraníkům, jak si spolupráci představuje pan Zedník jsme vyslovili naši představu, kterou pan Zedník nezpochybnil, naopak představu rozvíjel. Padla zde věta, že příště se již můžeme sejít ve třech subjektech (Nestraníci, ČSSD a Koalice).
 

Závěr:

Uvedení lživých informací má sloužit k diskreditaci mé osoby a ospravedlnit další postup Jaroslava Zedníka při vyjednávání vedený tak, aby se na radnici udržel i přes úbytek počtu mandátů dosavadní tým. Lživé vyjádření Jaroslava Zedníka mne velmi poškozuje. Nečekal jsem, že osobnostní problémy Jaroslava Zedníka jsou až takové, že pro svůj osobní úspěch a cíl je schopen pomluvit kamaráda a otočit pravdu v lež ve svůj prospěch s představou, že veřejnost bude více věřit starostovi než druhým osobám. Skutečnost je však taková. Zatímco já nemohu svým podáním pravdivé informace o předvolební schůzce nic získat (ani ztratit), Jaroslavu Zedníkovi jde o všechno.  Věřím, že veřejnost  si z toho udělá své vlastní závěry. Ostudu ze zveřejněných lží má bohužel celé město. Mně ovšem nezbývá, než se proti nepravdivým výrokům a pomluvám bránit. Pokud se od svého vyjádření Jaroslav Zedník nedistancuje, zvažuji podání trestního oznámení.

 
Ing. Jiří Vencl, PhD.  1.11. 2014

 

Kdo koho volal: výpis hovorů z mobilu dne 10/10 na displeji telefonu.
O zaslání úplného výpisu hovorů jsem požádal svého mobilního operátora.