Dárek všem českotřebovským patriotům:

Záznam hlavního programu letošní 54. Jabkancové pouti.


Je to dárek Jana Dolečka k vánocům všem příznivcům starých třebovských tradic, fanouškům a "Jabkancovým patriotům", kteří neváhají strávit za ne příliš teplotně příznivých podmínek dvě hodiny sledováním programu. Ale i těm, kteří se na pouť nedostali.

Jabkancová pouť 2014 - http://youtube/JjexfEhdFdY

Škoda, že podobnou možnost nedopřeje všem svým divákům či abonentům také českotřebovská "Kabelovka", neboli OIK TV, Autor či Spolek od sv. Kateřiny by uvedení záznamu umožnil bezplatně a byla by to navíc velká propagace města Česká Třebová.  Záznam je na profesionální úrovni a také v HD kvalitě. Spolu s autorem Janem Dolečkem se domnívám, že by šlo o pořad s dobrou sledovaností a českotřebovská veřejnost by uvedení pořadu velmi ocenila. Výhodou uvedení na webu je však to, že záznam můžete shlédnout v dobré kvalitě na svém počítači kdykoliv budete chtít, nemusíte sledovat programovou nabídku OIK TV.

Aby dobrých zpráv nebylo málo, tak do nabídky, kterou nyní uvádíme "návštěvníkům" Českotřebovského deníku, přidal Jan Doleček  ještě vynikající bonus - záznamy posledních čtyř ročníků Jabkancové pouti :  "Ještě jsem se podíval do svého archivu (program Jabkancové pouti natáčím již téměř dvacet let) a připravil jsem záznamy od roku 2010, kdy proběhla jubilejní padesátá Jabkancová pouť a kdy naposled program moderoval Jirka Musílek." Starší záznamy nejsou v jakosti HD , byly získané z vyrobených CD. Jistě ovšem umožní divákům porovnávat vystoupení "Jabkancových" umělců v rozsahu posledních pěti let. A to může být docela zajímavé.

Jabkancová pouť2010 -  http://youtu.be/erw3LLgWsjY

Jabkancová pouť2011 -  http://youtu.be/yM2mZ8HRBPQ

Jabkancová pouť2012 - http://youtu.be/Vr8JpYkzhf4

Jabkancová pouť2013 - http://youtu.be/04JD2auGNQI

A ještě to není všechno. Jan Doleček  natáčí Jabkancové poutě již dvacet let a po prohledávání archivu  našel i další velmi zajímavý záznam deset let starý a tak můžete posoudit výrobu jabkanců v současných podmínkách (viz např. fotoreportáž Radka Morkese) a samozřejmě program pouti s tímto záznamem.... Původní předpoklad že šlo o rok 1994 se nepodařilo potvrdit, vročení pro rok 2004 odpovídají např. texty z programu pouti (Jabkancový zpravodaj) , nebo i osoby a hlavně zachumelené hlediště u chalupy U Kateřiny.

 

Jabkance z roku 2004  http://youtu.be/exWsePCUV7g

 

K tomu přidáváme odkazy na další články a fotoreportáže: 

Ohlédnutí za  Jabkancovou poutí 2014  (Alois Vyroubal)
Jabkancová pouť 2014 objektivem Radka Mrštného
Jabkancová pouť 2014 - fotoreportáž Martina Šebely
 
Z minulých let:
Jabkancová pouť 2013 - fotoreportáž Martina Šebely
Jabkancová pouť 2013 - Ze zákulisí (Martin Šebela)
Jabkancová pouť 2012 - autor Luboš Kozel
Jabkancová pouť 2011 - (obrázky už na webu nejsou, v archivu ano)