Bohatý předvánoční program na MŠ a ZŠ Třebovice         

 V prosinci bylo u nás ve školičce opravdu rušno.
 Nejprve jsme vyrazili na výlet do Potštejna, kde na nás čekal Betlémský příběh - hraný příběh v interiérech zámku o původu Vánoc. Přivítal nás anděl Ariel, který za vystoupení mnoha herců provázel malou Barunku až do Betléma. Po dobrém občerstvení v zámecké cukrárně jsme odjížděli spokojeni a vánočně naladěni.
 Pak jsme již pilně nacvičovali na adventní vystoupení v místním kostele, ve vánočních dílnách vyráběli věnce, svícny, zdobili perníčky a vánočně si vyzdobili školičku.
 V pátek 5.prosince nás navštívil Mikuláš se svým doprovodem. Všechny "zlobiváčky" moc dobře znal, jejich hříchy měl pečlivě zaznamenané ve své Knize hříchů. Ti všem slíbili, že už budou hodní...Mikuláš jim tedy odpustil a nadílku nakonec dostali všichni. Celé dopoledne jsme si hezky užili. Děti i paní učitelky přišly v převlecích a celé vyučování probíhalo také "po mikulášsku" - děti plnily různé čertovské úkoly, soutěžily, vyráběly a nakonec si zatančily na diskotéce.
 Poslední předvánoční středu jsme se vypravili na úžasný výlet do Prahy a poté se již všichni těšili na vánoční besídku. Ozdobili jsme si stromeček, vyprávěli o vánočních zvycích a předali si drobné dárky.
 Přejeme všem hodně štěstí, zdraví a pohody do nového roku.
http://zakladniskolatrebovice.rajce.idnes.cz/    
Za MŠ a ZŠ Třebovice E.Pucholtová