Co pro vás připravila knihovna na leden                             

 
6. ledna od 16 hodin, dětské oddělení - Pozor změna: od 16 hodin!
Matyldino pohádkohraní
Ahoj holky a kluci, zveme vás na "Matyldino pohádkohraní", které si můžete s ostatními dětskými kamarády užít na dětském oddělení knihovny.  Bude zde probíhat literární, výtvarná a pohybová aktivita, při které si užijete i trochu legrace, zamlsáte si a dozvíte se něco nového… :-) Vstupné dobrovolné.
 
6. ledna od 9:30 hodin, dětské oddělení
Knižní klubíčko aneb od leporela k Dostojevskému
Povídání o knížkách pro děti a jejich mámy aneb od leporela k Dostojevskému, pravidelné setkávání (maminek) nad knížkami pro děti od plínek po druhý školy stupínek, tipy a triky, co číst, jak číst, kdy číst a kolik toho přitom sníst, společně zjistíme, jaké knížky čteme dětem rádi a jaké jsou fuj a e-e, KÁVA A ČAJ BUDE!!! Vstupné dobrovolné.
 
14. ledna od 17 hodin, dětské oddělení
Knihožrouti! Pozor! Pozor! V knihovně se objevili KNIHOŽROUTI!
Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a k čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Každou druhou středu v měsíci. Pro děti 6 - 11 let. Knihožroutským světem vás provede Lenka Špaisová. Vstup zdarma. Další dny se uvidíme: 11. 2., 11. 3., 8. 4., 13.5.
 
28. ledna, odpoledne, Teenspace
Off-line day: Xboxhraní (den s vypnutými compy)
Jak jistě víte, máme spoustu nových her na Xbox. Co třeba opět takto strávit odpoledne? Vybereme pár her v pohybu, k některým zapojíme i vědomosti a zhodnotíme, jak na tom jsme. Co Vy na to - JSTE PRO??? JÁ URČITĚ. Tak přijďte ve středu, budu na Vás čekat. Vstup zdarma.
 
Připravujeme na únor
12. února od 19:00 hodin, Velký sál Kulturního centra Česká Třebová
Radek Jaroš: Koruna Himaláje
Přednáška o tom, jak kluk z Vysočiny získá jako první Čech a 15. člověk na světě Korunu Himaláje, tzn., že ho pustí bez použití kyslíkových přístrojů všech 14 osmitisícových vrcholů nejen na svůj vrchol, ale i zpátky domů. Vstupné 150,- Kč, předprodej vstupenek knihovně od 15. ledna. Informace: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz. Sledujte plakátnice a web knihovny.