Listopadová šachová pole                                                      
 
Krajský přebor I. třídy
Proplast Česká Třebová – ŠK Rapid Pardubice C                3 : 5
ŠK Bohemia Pardubice – Proplast Česká Třebová               4 : 4
 
Krajská soutěž – skupina východ
SK + Sokol Žamberk B – Proplast Česká Třebová B        2,5 : 5,5
Proplast Česká Třebová B – ŠK Dolní Čermná                 4,5 : 3,5
ŠK Svitavy – Proplast Česká Třebová B                           5,5 : 2,5
 
Ve 3. kole KPI Rapid Pardubice dorazil k zápasu s nejlepšími hráči, které měl na soupisce. To bylo nemilým překvapením pro náš optimismus, který vydržel jen kapitánovi Zdeňkovi Šimkovi.  Jediný z družstva vyhrál. Na remíze s Bohemií Pardubice mají zásluhu Lukáš Hurt a Václav Grundman, kteří své soupeře porazili. Po podzimní části jsme na 7. místě a po vánocích musíme trochu přidat.
Béčko získalo překvapivé vítězství v Žamberku. Zápas by se dal nazvat soubojem náhradníků. Českotřebovští byli lepší. Za povinnost jsme považovali získat body s Dolní Čermnou. Vítězství je sice hubené, fotbalovou terminologií „ze zabezpečené obrany“. V obou zápasech byl důležitou oporou Karel Jasanský. 4. kolo proti Svitavám bylo nad naše síly. Soupeři zaslouženě vyhráli a my budeme sledovat jejich boje o postup do KPI. Nyní jsme na 5. místě a ještě několik bodů se budeme snažit získat.
V levém příkladě prosincového čísla Martin Petráž chytil soupeři dámu po 1. Vf4 Dh5 2. Vh4. V prostředním příkladě bílý rozmetá pozici černého po 1. Vxd5, hrozí 2. Vd8+ nebo 2. Vxg5. Pokud černý dobere věž 1. - exd5 rozhodne 2. Ve8+. Vf8 3. Jf6+ Dxf6 4. Dh7. Pravé případě je partie vyhraná na více způsobů, po tahu 1. Vg4 černý dostane mat nejrychleji.
V našich dalších příkladech bude na tahu černý.