SHK Mustangové Pardubice - SHK Lapp Zlín  5 : 7

Komentář k utkání na webu pardubických sledgehokejistů začíná pochvalou pro českotřebovské pořadatele zápasu: Po sobotní výhře nastoupili v neděli pardubičtí sledgehokejisté k domácímu utkání proti silnému Zlínu. Utkání se odehrálo na krásném ZS v České Třebové, kde pardubickým Mustangům vyšli maximálně vstříc, kdy dokonce zajistili propagaci a v ochozech byli diváci.

Pardubickým chyběl zkušený obránce Tomáš Kvoch a nemocný trenér Michal Tereska. Zlínští přijeli bez ostrostřelce Martina Jopy. Na začátku utkání čekala domácí studená sprcha  - v čase 1:49 prohrávali o dva góly. Postupně se pardubičtí hráči vzpamatovali a alespoň trochu se vyrovnali s výborně kombinujícím soupeřem. Zásluhu na tom měli především neúnavně napadající David Motyčka, takticky hrající Marek Michalec a kapitán Pavel Kubeš, který zvládal z pozice obránce aktivně podporovat útočné snahy Mustangů. Přesto první třetina skončila rozdílem dvou gólů ve prospěch kabelářů ze Zlína. Nejprve Mustangové snížili na 1:2 a za dvě minuty zlínští opět odskočili na rozdíl dvou gólů.

Druhou třetinu vyhráli Mustangové 2:1, ale stále pouze dotahovali náskok soupeře.

Na začátku třetí třetiny se pardubickému Marku Michalcovi podařilo za asistence Pavla Kubeše vyrovnat na 4:4. Zlínský trenér okamžitě zareagoval tím, že si vzal oddechový čas. Tento krok se zlínským vyplatil. Zatlačili domácí do jejich obraného pásma a po několika úspěšných zákrocích brankáře Vlastimila Drahého zúročili tlak vstřelením pátého gólu. Po této brance se hra částečně vyrovnala, ale ve 40.minutě se zlínským podařilo v rozmezí dvaceti vteřin vstřelit dva góly – 4:7. Domácí se nevzdali, ale do konce zápasu se jim podařilo pouze upravit stav na konečných 5:7.

Nejlepšího střelce hostů Martina Joppu plně zastoupil Marian Lidga, který v tomto utkání vstřelil čtyři branky. Na straně domácích bodovali především Pavel Kubeš (2+2), David Motyčka (1+2) a Marek Michalec (1+1).

Snad jako perličku na závěr můžeme zmínit, že jeden z pardubických hráčů čekal na spoluhráče před zimním stadionem v Moravské Třebové. Po uplynutí „akademické čtvrthodinky“ se začal shánět po spoluhráčích… .  Holt, není Třebová jako Třebová. :-)

Bylo to již druhé utkání zdravotně postižených hokejistů a jistě ne poslední.  českotřebovský zimní stadion je bezbariérový a má pro utkání dobré podmínky, pořadatelé se ukázali v dobrém světle. Zápasy tohoto druhu jsou zajímavým zpestřením  hokejové sezóny. Nakonec jsme si zvykli, že z Pardubic není do České Třebové daleko a že tamním hokejistům dokážeme udělat dobré domácí prostřední. prohlédněme si aspoň z blízka nářadí  nutné pro zdravotně postižené hokejisty: