Věneček  v  Národním domě

V sobotu 6. prosince 2014 se ve velkém sále Národního domu  uskutečnil závěrečný věneček žáků  tanečních kurzů.
Průvodcem večera se jako obvykle stal taneční mistr Jan Bílek z Ústí nad Orlicí. Věneček začal slavnostním nástupem žáků kurzů. Jemu přihlíželo, stejně, jako i v minulých letech, již tradičně velké množství přítomných hostí, mezi nimiž byla celá řada rodičů, prarodičů, sourozenců, ale i starších kamarádů, někdejších Bílkových žáků. Slavnostní nástup zvolna přešel do oblíbené taneční série, věnované právě rodičům   a hostům  žáků. Po této  úvodní  části nic nebránilo tomu,aby bujaré veselí mohlo začít. K tanci a poslechu vyhrávala,stejně  jako i v minulých letech  již osvědčená kapela Combo 2 z Litomyšle pod vedením pana Jiřího Mikysky.
Během večera si žáci  připomněli všechny známé tance, které se v kurzech naučili, ať se jednalo samozřejmě o tance klasické,  ale i  ty modernější, jakými je třeba stále oblíbená Martina.  Nezapomnělo se však ani ty „pamětnické“, jakými je např.  letkis.
Věneček se přítomným , dle ohlasu líbil   a tak nezbývá, než poděkovat všem pořadatelům, bez jejichž pomoci by taneční na této úrovni nebylo možno uspořádat. Česká Třebová se právem může řadit mezi města s dlouholetou výukou tance, vedenou, díky svým pedagogům, na poměrně vysoké úrovni.  Martin Šebela