Českotřebovský deník 27/2014 (2.2.)                                      
Regiojet připravuje v České Třebové kancelář

Bude v budově nádraží ČD v těsném sousedství čekárny proti prodejně PONT, kde bylo dříve ČD centrum.  Tato iniciativa svědčí o tom, že zastávky vlaků Regiojet v České Třebové nebudou jen epizodou, ale mají svůj smysl, případně na ně mohou přibalit další služby. Mezi ně by měl být i bonus v podobě parkování zdarma pro své (pravidelné) klienty. V podzemním parkovišti by pak mělo být pro Regiojet určeno snad až 15 stání. Ne tak, jako pro e-shop ČD, tedy souvisle, ale formou bonusu pro VIP zákazníky s určitým objemem tržeb.   termín dokončení kanceláře není zcela jasný, snad do konce února?
Kohouti budou bojovat o 5. - 8 místo krajské ligy 

V systému play off se hraje na tři vítězství. To třetí získal HC Světlá nad Sázavou již ve svém třetím zápase v neděli 2. 2. 2014, kdy porazil Kohouty Česká Třebová  na svém vlastním ledě 7 : 3.  Kohouti však nejsou z další soutěže vyřazení, hrát budou dále o umístění na 5. - 8. místě, kde již nejsou zcela bez šancí, se všemi soupeři, kteří připadají v úvahu sehráli rovnocenné zápasy a tak se zase můžeme dočkat vítězství a čestného umístění  v závěrečné tabulce krajské ligy 2013/2014
Problémy cestujících ČD, využívajících v terminálu služby parkování zdarma 

Když chcete využít služeb ČD spojených  s možností zdarma zaparkovat v podzemním parkovišti terminálu (v případě objednávky jízdenky v e-shopu ČD), přijedete na vjezd, požádáte o lístek, závora se zvedne a vy zaparkujete  na určených místech.  Parkovací lístek odevzdáte v určené pokladně osobního nádraží (ČD centrum), kde vám vydají jiný lístek, na který pak budete moci vyjet z terminálu ven.  Mezitím absolvujete zamyšlenou vlakem po vlastech českých a po příjezdu domů již jen zajdete k vozidlu a odejedete, aniž musíte platit z parkování.  Vypadá to jednoduše a jako velmi dobrá a zajímavá možnost cestování, zde se velmi dobře uplatňuje heslo, mnohokrát vzpomínané v souvislosti s potřebou postavit takový terminál: Zaparkuj a jeď. Při podrobném průzkumu podzemního parkoviště zjistíte, že tuto službu však mnoho lidí zřejmě nevyužívá, část parkingu vyznačená pro e-shop  ČD je obvykle prázdná. Jsou však skutečně lidí, kteří to využívají, nejdou to zpravidla Třebováci.
Zatím chvála, teď problémy. Spočívají v tom, že se musíte vrátit zpět do České Třebové ve stanovený den, jinak máte velké problémy. přijedete-li zpět o den později než máte, pak při výjezdu z podzemí zjistíte, že lístek je neplatný a závora se vám neotevře.  Když půjdete do haly do pokladny ČD problém reklamovat, pak zde jen pokrčí rameny a řeknou, že to je problém provozovatele tedy společnosti Eko Bi.,  Jenomže ono je třeba 23:00 hodin v noci na nikoho se nedovoláte a ze Třebové musíte autem, zablokovaným dole v podzemí jet ještě domů dalších třeba 30 kilometrů.  Lístek, který jste dostali u vjezdové závory nemáte, ten by bylo možné alespoň uhradit v automatu. Musíte zavolat na městskou policii , k tomu je u výjezdu komunikační tlačítko. Za chvilku strážníci přijedou a logicky řeknou: "Jojo, nemáte lístek, to by mohl říci každý, kdoví jak dlouho tady to auto máte a jen se vymlouváte." Nakonec snad přece k nějaké domluvě dojde, máte sice alespoň jeden neplatný lístek z pokladny ČD, ale svědčí alespoň o tom, že jste využili systému ČD, takže nakonec vám závoru zvednou a vy odjedete. Popis není fiktivní, ale opírá se o osobní zkušenost. (mm)
 
Lingvia Group chystá exkurzi do italské kuchyně 

Akce s pracovními názvy - Den italské kuchyně - Zábavné italské vaření - Ochutnávka italské kuchyně - Veselé vaření ...se chystá na neděli 23.2. od 16.00 hodin do malého sálu Národního domu.  Nabídka italských dobrot bude jak přímo od členů tohoto občanského sdružení, tak i od dalších labužníků  i odborníků, na akci se má podílet i italský kuchař Peppe, rodilý Neapolitánec .
Pro zpestření programu se počítá např. i s kvízem týkajícím se  italské. kuchyně a s (vyzkoušenými) italskými recepty. Určitě budou  na ukázku italské recepty v italštině i v českém jazyce;-). Podrobnější informace bude poskytnuta včas!
NOVOROČNÍ TURNAJ MINIPŘÍPRAVEK V HOKEJBALU 

SVITAVY - V sobotu 12. ledna se 4 hráči minipřípravek společně s trenérem Jardou Tlapákem a rodiči vydali na hokejbalový turnaj do Svitav. Všichni hráči hráli takový turnaj poprvé, hrálo se na menším hřišti, do menší brány a bez brankáře, přesto si Ota, Kuba, Jarda a Terezka vedli v prvním zápase, se Svitavami – černým týmem, velmi dobře a první zápas vyhráli.
Ve druhém zápase, s Pardubicemi – bílým týmem, byla situace podobná a naší čtyřce se podařilo přesvědčivě zvítězit. Ve třetím zápase s Heřmanovým Městcem byla situace dosti vypjatá, protože se nám nedařila střelba na branku, ani její proměna v góly, nakonec se nám přece jen podařilo zápas vyhrát. Čtvrtý zápas, s Pardubicemi – červeným týmem, probíhal od začátku v naší režii, a protože všichni kluci si střelili v jednotlivých zápasech dosti gólů, snažili se, aby i členka týmu si dala svůj gól. Přes snahu spoluhráčů a mohutného povzbuzování tatínků se míček stále pohyboval v těsném okolí soupeřovy branky, ale dovnitř to nešlo.
Poslední zápas byl pro nás klíčový, hráli jsme se Svitavami – žlutým týmem, který zatím prohrál jen jeden zápas a my jsme potřebovali vyhrát. Hned v úvodu jsme inkasovali gól, ale v zápětí Kuba střelil do soupeřovy branky gól a naše družstvo bojovalo ze všech sil. Pátý zápas pro nás skončil opět vítězstvím, a tak všichni toužebně očekávali ukončení posledních zápasů a vyhlášení cen. Při vyhlášení si naše čtyřka s poskokem a jásotem převzala cenu a vyfotila se. Pohár všichni společně s trenérem pokřtili šampaňským. I když jsme se zúčastnili v malém počtu, svůj první turnaj jsme zvládli na výbornou a doufáme, že nám to tak půjde i v dalších turnajích.
Celkem si tým ve složení Otto Slezák, Jakub Klacl, Jaroslav Čáslavka a Tereza Křížová připsal pět vítězství se skóre 32:9.
D.Křížová
 
Hokejbalový oddíl nabízí možnost přivýdělku

Na pozicích časoměřiče, zapisovatele a rozhodčích při domácích utkáních a turnajů žáků a regionálních soutěžích
Vyškolení zajistíme …  Informace na tel : 776 585 615 (ballct@seznam.cz)