Českotřebovský deník 41/2014 (18/2)                                     
Základní škola praktická Česká Třebová 

zve rodiče na Z Á P I S  D Ě T Í do 1. ročníku Základní školy praktické v České Třebové, který se koná ve čtvrtek 20.2.2014 od 8.00 do 15.00 v budově školy na nám. 17. listopadu 2060. Zapsány budou všechny děti, kterým bude 6 let do 31.8.2014. K zápisu přinesou rodiče rodný list dítěte a doporučení školského poradenského zařízení. Můžete také požádat o přijetí dítěte do přípravného ročníku, kterému bude 5 let do 31.8.2014. Do přípravné třídy mohou být přijaty i děti s odkladem školní docházky. Podmínkou je doporučení školského poradenského zařízení. Po absolvování přípravného ročníku může dítě pokračovat v plnění povinné školní docházky na kterékoliv jiné základní škole.  Kontakt: 605154989 Mgr. Iva Fikejsová, ředitelka školy
 
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ   

Společnost Eko Bi s.r.o. jako zadavatel vypisuje „Výběrové řízení na provozovatele  -  Občerstvení“.
Místo: Krytý plavecký bazén Česká Třebová, U teplárny 617.
Zájemci se mohou hlásit písemnou formou adresovanou na zadavatele:
Eko Bi s.r.o. Semanínská 2050 560 02 Česká Třebová
Termín uzávěrky je stanoven do 28. 2. 2014 do 12:00 hodin. Rozhodující pro účast je doručení písemné přihlášky do místa společnosti zadavatele.  Bližší informace podá vedoucí provozu pan Michal Potužník, tel. 731 449 807 nebo e-mail: potuznik.michal@ekobi.cz
 
OSLAVA 15. VÝROČÍ KOSMETICKÉHO STUDIA TÁŇA

Srdečně vás i vaše partnery zvu do úžasného prostředí Čapkova Statku v Hořičkách. Ubytování apartmánového typu s veškerým komfortem a kuchyňkou, krytým bazénem, loveckým salonkem s krbem, skvělou kuchyní a malou biofarmou s domácími zvířaty. Termín : 25 až 27. 4. 2014 Program : pátek grilování, v sobotu si uděláme pěší túru po Babiččině údolí a v neděli při cestě domů můžeme projít Peklem … Individuálně je možnost zapůjčení i kol. Celý pobyt i s polopenzí za 1200,- Kč od pátku do neděle. Pobyt je částečně sponzorován a páteční grilování je v režii Kosmetického studia Táňa. 
Na všechny se moc těším Táňa                                                                                     Kontakt k potvrzení účasti : 776 793 552
 
Oblastní hokejová liga - boj o semifinále B družstvo Kohoutů prohrálo 

Také ve druhém čtvrtfinálovém utkání play off oblastní ligy se z vítězství a postupu mezi nejlepší čtyři mužstva radovali hokejisté Dlouhoňovic. Kohouti po první třetině vedli o dvě branky, v polovině zápasu však soupeř ve vlastním oslabení srovnal na 2:2 a vítězný gól vstřelil na začátku třetí třetiny při vlastní přesilové hře. Kohouti ještě ale v soutěži nekončí, zahrají si ve skupině o 5.-8. místo.
 
Dlouhoňovice – Česká Třebová B 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky: 26. Macháček (T. Plundra), 31. T. Plundra, 43. Macháček – 9. M. Morkes (Deml), 4. Rybka (R. Špička). Rozhodčí: Kalus – Motýl, Motl. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 45. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2. Sestava: Procházka – M. Morkes, Čejka, R. Morkes, Metzner – Steinmetz, Teplý, L. Deml – Rybka, R. Špička, Šána – od 41. minuty Zeman, D. Špička. První zápas: 3:1. Konečný stav série: 2:0.

 

Třebovák Honza Friš na halovém mistrovství ČR v atletice stříbrný


O víkendu 15. a 16. února se v Praze, tak trochu ve stínu právě probíhajících olympijských her, konalo Halové mistrovství České republiky mužů a žen v lehké atletice.

Byli jsme zde svědky několika kvalitních výkonů našich atletů, především však (i v televizi avizovaného) českého rekordu na 200 m Pavla Masláka. Ten se svým časem 20,52 se dostal do čela letošních světových tabulek.

Běhu na 1500 m se zúčastnil i junior Jan Friš, závodící za Vítkovice. V takticky běženém závodě dokázal vybojovat druhé místo a z rukou šéftrenéra reprezentace Tomáše Dvořáka  zaslouženě získal stříbrnou medaili. Honza tak navázal na pěkný výkon z 8. února, kdy vyhrál patnáctistovku na mítinku ve Vídni v osobním rekordu 3:52,85.

 

 

 

Další podrobnosti, články, tabulky i fotografie naleznete na webu www.atletika.cz. Z tohoto webu pochází i fotografie od Jiřího Kotlase, kde je zachycen Honza s číslem 320 na čele závodu.

 

Hokejbalisté zahájí v březnu 

Sobota 15.3  13:00 Muži II. NHbL Loko ČT B: Fire horses Živanice

Neděle 16.3. 10:00 Muži I. ČNHbL Loko ČT A : Kometa Polička

                      15:00 Muži KHbL Loko ČT C : SK Ježci Heřmanův Městec B

           

Sobota 22.3  10:00 a 12:00 MČR Starších žáků Loko ČT : Autosklo HAK Pardubice B

Neděle 23.3. 11:00 KHbL Loko ČT C : Jestřábi Přelouč B

          14:00 Muži I. ČNHbL Loko A ČT : SHC Opava

 

Sobota 29.3  10:00 a 12:00 MČR Starších žáků Loko ČT : Svítkov Pardubice

Neděle  30.3. 14:00 Muži I. ČNHbL Loko ČT B : Sokol Poruba 



Perný rok pardubických řidičů začíná. Odměnou budou nové silnice

Pardubice (18. 2. 2014) – Pardubičtí řidiči se v letošním roce dočkají dalších kvalitnějších silnic v centru města. Nový povrch bude položený v ulicích 17. listopadu a Jana Palacha (silnice č. II/324). Modernizace za 53 milionů korun se rozdělí do tří etap, odstartuje 1. dubna a potrvá až do začátku listopadu. Současně se bude opravovat i třída Míru. Obyvatelé města se tedy musí připravit na komplikace, které uzavírky přinesou. Odměnou jim bude zvýšený komfort v dalších letech.
 „Pokračujeme v projektu, který začal v loňském roce modernizací ulice Teplého. Z 85 procent jej zaplatí evropské fondy, zbytek uhradí Pardubický kraj jako majitel komunikace a investor,“ konstatuje hejtman Martin Netolický. „Snažili jsme se uzavírky zkoordinovat s městem Pardubice, jak nejlépe to šlo. Modernizaci úseků, u kterých očekáváme větší dopravní komplikace, jsme směřovali do období letních prázdnin, kdy je obecně slabší provoz,“ vysvětluje hejtman.
„V 1. etapě od 1. dubna do 1. června se bude pracovat v úseku od křižovatky s ulicemi Staňkova a Svobody po křižovatku s ulicemi Teplého a Pichlova. Objízdné trasy v této etapě vedené přes Duklu a Višňovku snad dopravu příliš nezkomplikují,“ vyslovil své přání náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek. „V dalších etapách dostane nový povrch celá silnice II/324 od křižovatky u AFI Palace až ke kruhovému objezdu u Dražkovic,“ pokračuje Jaromír Dušek.
Dva týdny před termínem zahájení budou na všech vjezdech do města instalovány dopravní informační značky upozorňující na uzavírku. Informace o ní budou zveřejněny také prostřednictvím zpravodaje městského obvodu I a V a Magistrátu města Pardubic. „Veřejnost bude informována průběžně. Druhý týden v březnu budou rozneseny letáky do domácností v okolí uzavírek. Aktuální informace budou stále k dispozici na internetových stránkách www.pardubickykraj.cz v rubrice Nepřehlédněte,“ dodává Jaromír Dušek. Rekonstrukci bude provádět společnost M - SILNICE a.s. Kromě samotných krytů bude také modernizováno odvodnění a sanovány podkladní vrstvy v místě výskytu trvalých deformací, dále obnoveno svislé i vodorovné dopravní značení a vodící pásky.  Provoz městské hromadné dopravy, meziměstské autobusové dopravy a vozidel integrovaného záchranného systému bude v celém úseku probíhat bez větších omezení. Dopravní podnik města Pardubic se s Pardubickým krajem dohodl, že až na úplné výjimky bude stále jeden pruh otevřený pro MHD. „Dojde pouze k průběžnému posunu stávajících zastávek o dostupnou vzdálenost z důvodu provádění stavebních prací,“ vysvětluje vedoucí odboru dopravy pardubického magistrátu Vladimír Bakajsa. Z kapacitních důvodů bude pouze přesunutá zastávka meziměstské autobusové dopravy „Pardubice, Masarykovo náměstí MHD“ u ČSOB Pojišťovny, a to na zastávku „Pardubice, zimní stadion MHD“. Zastávka „Pardubice, Masarykovo náměstí MHD“ u AFI Palace zůstává beze změny.
V centru města se navíc časově budou překrývat dvě velké rekonstrukce. Už v průběhu března totiž začne roční oprava třídy Míru a Sladkovského ulice. „Všechny občany už nyní prosím o trpělivost a shovívavost během těchto prací a omlouvám se předem za nepohodlí, které jim rekonstrukce způsobí. Motoristé by se centru v této době měli pokud možno vyhýbat. Možná jsme měli rok 2014 vyhlásit rokem cyklistů, chodců a uživatelů MHD, protože to budou letos v Pardubicích asi nejvyužívanější dopravní prostředky. Ale jsem pevně přesvědčena, že výsledek bude stát za to,“ říká primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.
Pro zásobování provozoven v době uzavírky budou stavbou operativně vyznačována parkovací místa svislou mobilní značkou a zásobování bude umožněné každý den v čase od 18 do 7 hodin. Po celou dobu uzavírky stavby bude zároveň možný přístup k přilehlým nemovitostem dotčených uzavírkou. Také svoz komunálního odpadu pro občany a provozovny bude prováděn podle místních zvyklostí. Samotný svoz odpadu zabezpečí stavba v součinnosti se Službami města Pardubic.
 
I. etapa  Termín: od 1. 4. do 1. 6. 
Rozsah: úplná uzavírka úseku od křižovatky s ul. Staňkova/ul. Svobody po křižovatku se silnicí č. II/322 ul. Teplého/ul. Pichlova bez křižovatek, tzn., že přejíždění z a do ul. Staňkova a ul. Svobody, ul. Teplého a ul. Pichlova bude umožněno.
Objízdná trasa: obousměrně ul. Teplého – ul. Lexova – kpt. Nálepky – ul. Demokratické mládeže a ul. Pod Břízkami – ul. S. K. Neumanna – ul. Pichlova na původní trasu. Tento úsek bude uzavřen s úplným vyloučením provozu mimo MHD, BUS, IZS v obou směrech.
 
II. A etapa  Termín: od 2. 6. do 31. 8.
Rozsah: bude uzavřen úsek silnice od křižovatky se silnicí č. II/322 ul. Teplého/ul. Pichlova po vjezd na parkoviště u podjezdu v ul. 17. listopadu. Při uzavírce tohoto úseku v termínu od 2. 6. do 10. 8. bude směrem do centra zachován jednosměrný provoz vozidel. Provoz MHD, BUS, IZS bude zachován obousměrně. V termínu od 11. 8. do 31. 8. bude tento úsek uzavřen s úplným vyloučením provozu mimo MHD, BUS, IZS v obou směrech.
Objízdná trasa: Z centra povede obousměrná objízdná trasa Sukova třída - nám. Republiky – ul. Jahnova - ul. Karla IV. – ul. Anenská -  ul. S. K. Neumanna - ul. Pod Břízkami, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice (křižovatka Paramo). 
 
II. A etapa – křižovatky a podjezd  Termín: od 15. 8. do 17. 8. (víkend), od 22. 8. do 24. 8. (víkend), případně od 30. 8. do 31. 8. (víkend) 
Rozsah: úplné uzavření křižovatky silnice č. II/324 ul. Jana Palacha/ul. Teplého/ul. Pichlova, křižovatky silnice č. II/324 ul. 17.listopadu/třída Míru/Palackého třída a podjezdu na silnici č. II/324 Jana Palacha/ul. 17. listopadu s vyloučením provozu mimo MHD a IZS v obou směrech. V této době nebude možné přejíždění křižovatek.
Objízdná trasa: obousměrná trasa povede ul. Pod Břízkami -  ul. S. K. Neumanna – ul. Anenská - ul. Karla IV. – ul. Jahnova - nám. Republiky – Sukova třída a ul. Demokratické
mládeže – kpt. Nálepky – ul. Lexova. Lokálně ul. Na Spravedlnosti – ul. Železničního pluku, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice.
 
II. B etapa
Termín: od 1. 9. do 2. 11.
Rozsah: uzavření úseku silnice od vjezdu na parkoviště u podjezdu v ul. 17. listopadu po křižovatku s třídou Míru/Palackého třídou bez křižovatky. V termínu od 1. 9. do 12. 10. bude směrem do centra zachován jednosměrný provoz vozidel, a MHD, BUS, IZS v obou směrech. V termínu od 13. 10. do 2. 11. bude úplná uzavírka tohoto úseku, průjezd bude umožněn pouze MHD, BUS, IZS v obou směrech.
Objízdná trasa: z centra povede obousměrná objízdná trasa Sukova třída - nám. Republiky – ul. Jahnova - ul. Karla IV. – ul. Anenská -  ul. S. K. Neumanna - ul. Pod Břízkami, případně Palackého třída na silnici č. I/37, Trojice (křižovatka Paramo). 
 
III. etapa
Termín: od 20. 10. do 2. 11.
Rozsah: oprava objízdné trasy silnice č. II/324, v úseku od okružní křižovatky v Dražkovicích po křižovatku s ul. Staňkova/ul. Svobody (včetně této křižovatky), v termínu od 20. 10. do 24. 10. bude prováděno frézování krytu vozovky a od 25. 10. do 2. 11. pokládka krytu (po polovinách vozovky).
Objízdná trasa: za silničního provozu, pouze 25. 10. až 2. 11. budou uzavřeny kolmé přejezdy opravovaného úseku.