Českotřebovský deník 42/2014 (19/2014)                              
Odbor školství, kultury a tělovýchovy informuje: Zápis do mateřských škol

Kdy a kde vyzvednout přihlášku?
Přihlášku si zákonní zástupci mohou vyzvednout ve dnech od 22. a 23. dubna 2014 od 8:00 – 16:00 hodin v příslušné mateřské škole, ve které chtějí své dítě umístit.
 
Kdy k zápisu?
Zápis do MŠ proběhne ve dnech 05. a 06.05.2014 od 8:00 do 15:00 hodin, v těchto dnech zákonní zástupci odevzdají vyplněnou přihlášku v příslušné mateřské škole.
Upozorňujeme, že přihlášku je možné odevzdat při zápisu pouze v jedné mateřské škole!
 
Co je nutné vzít s sebou?
K zápisu je nutné vzít s sebou vyplněnou přihlášku, občanský průkaz zákonného zástupce dítěte, rodný list dítěte a potvrzení lékaře o očkování dítěte.

 

Dvě Třebovačky na MČR 2014 

Dne 8. 2. 2014 se na zimním stadionu v Třinci konalo Mistrovství České republiky v krasobruslení. V kategorii synchronizovaného bruslení mladší žáci se v pardubické skupině Polárky představily také dvě českotřebovské bruslařky – Radka Hůlková a Karolína Baťková. Pod vedením trenérek Kristýny Hloucalové a Barbory Lahučké vyjely společně s dalšími deseti děvčaty na svůj první velký závod na Mistrovství ČR. Podařená volná jízda jim po velmi napínavém průběhu soutěže přinesla druhé místo a pardubické Polárky se staly vicemistryněmi ČR. Stříbrné medaile zásluhou našich dvou bruslařek putují také do České Třebové. Obě začínaly prvními krůčky na ledě v krasobruslařském klubu Česká Třebová, a tím dostaly velkou šanci tento krásný sport poznat. Šanci, která je dovedla k titulu vicemistryň ČR v synchronizovaném bruslení. Mimo jiné bude tato sestava k vidění na Ledním revue konané v České Třebové 28. 2. 2014. Edita Šabatová

 

 

Biblioweb 2014. 

I letos se vaše knihovna opět účastní soutěže o nejlepší web české knihovny.
A dokonce jsme na letošní ročník připravili úplně nový web.
Pokud nás chcete podpořit, můžete pro nás hlasovat ve veřejném hlasování. http://www.econlib.cz/biblioweb2014/
Děkujeme za vaše hlasy!

 

Požár panelového domu na sídlišti Trávník. (pátek 14.2.) 

Obyvatelé byli evakuováni místním dobrovolným hasičem a domovníkem ještě před příjezdem hasičů.
Jako první na místo přijeli hasiči SŽDC, velitel zásahu zjistil, že došlo k zahoření elektrické kabeláže ve stoupačkách v prvním patře. Hasiči provedli protipožární opatření, otevřeli okna v mezipatrech a odvětrali prostory. Po příjezdu Policie ČR bylo zjištěno, že pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo nalití neznámé látky obyvatelem jednoho z bytů do stoupaček. Další průzkum ukázal opětovné zahoření kabelů. Nakonec byl vypnut hlavní přívod elektřiny v panelovém domě a na místo byl povolán odborný pracovník, stejně jako vyšetřovatel hasičů a bylo provedeno vyšetření mimořádné události. Na místo se znovu vrátila jednotka JSDHO Česká Třebová, která provedla osvícení pomocí centrály a přenosného osvětlovacího stožáru místa zahoření při vyšetřování a opravě vyhořelé kabeláže.  (podle Orlického deníku)
Sympózium „Lanškrounská hlína"

Město Lanškroun požádalo Euroregion Glacensis o dotaci, z prostředků Evropské unie chce získat 30 tisíc eur. Lanškroun vyčlenil ze svého rozpočtu na výtvarné sympozium  300 tisíc korun. Oživit má kulturní dění ve městě během léta t.r.  V případě, že město dotaci získá, budou vytvořená díla odlita a rozmístěna na už nyní vytipovaných veřejných prostranstvích v Lanškrouně a Dzierżoniówě, partnerském polském městě. Pořádání sympózia považuji za dobrý nápad, v některých městech bývá pravidelně (Nepomuk( a hodně pomáhá se zvýšením atraktivity. Akci je však třeba dobře připravit....