Českotřebovský deník 45/2014 (22.2.)                                   
Velký karneval pro malé děti – Barevný svět aneb pojďte s námi za DUHOU

V sobotu 15. 2. 2014  jsme v RC Rosa pořádali oblíbenou akci – dětský karneval. Už od půl třetí se centrum začalo plnit dětmi i jejich dospělým doprovodem, a když se předalo už číslo 48 pro dětskou masku, bylo hezky plno a mohli jsme začít. Každý karneval vždy měl v Rose své téma, letos to bylo BAREVNÝ SVĚT aneb pojďte s námi za DUHOU. Pro děti byly připraveny karnevalové soutěže, veselé tanečky, vyhlášení nejlepších masek, nechybělo klasické občerstvení se speciálními barevnými koktejly i nádhernými barevnými perníčky.
Karnevalem provázely duhové víly. Na začátku děti přivítaly a poprosily je o pomoc - duha se nám rozbila, pomozte nám ji spravit. Když splníte úkoly v připravených soutěžích, můžete získat "kousek"duhy. Soutěže se týkaly témata - děti třídily balónky podle barev, rozdělovaly barevné kolíky do barevných důlků, skládaly puzzle duhy, navlékaly korálky a roztáčely i barevný kolotoč. U každé soutěže dostaly kousek barevného krepáku, a když získaly všechny barvičky, na papír nalepily jednotlivé pruhy do tvaru duhy. Potom se seřadily s hotovými výkresy, spojily se do oblouku a čarovaly s vílami, ať se duha spraví. Podařilo se spojit krásnou duhu, a na jejím konci čekal poklad – zlatý hrnec plný dobrot :-)
Úspěšné čarování děti oslavily tancem, písničkami a hrami s barevným padákem. Mezitím se sečetly hlasy a poté byly vyhlášeny výsledky soutěže o nejhezčí masku v kategorii chlapci a kategorii dívky. Dětem byly předány perníčkové medaile a drobné odměny. Následovala volná zábava s tanečky a děti jistě potěšil závěrečný bonbónkový déšť.
Chtěla bych tímto také poděkovat realizačnímu týmu ve složení Lenka Špaisová, Lenka Jelínková, Jitka Drašnarová, Iva Kopecká, Sabina Slezáková. A dále Žanetě Matěnové za upečení a nazdobení perníčků.
Fotky z této akce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii na stánkách
http://mcrosa.rajce.idnes.cz/2014-02-15_Velky_karneval_-_Barevny_svet_aneb_pojdte_s_nami_za_duhou/
Za RC Rosa Pavla Jansová
 
Valentýnské jabkance  v kavárničce U Tygra

V sobotu, dne 15. února 2014 připravila českotřebovská kavárnička U Tygra pro všechny milovníky sladkých pokrmů tradiční místní pochoutku, jabkance. Připraveny byly opět ve trojím provedení, klasické s tvarohem, dále potom s mákem či povidly.  A tak všichni, kdo přišli, jistě nelitovali. Ochutnat mohli ti, na něž se v listopadu nedostalo, mezi návštěvníky kavárny však  nescházela ani řada manželských  či partnerských párů, kteří si vycházku na jabkance spojili se svátkem sv. Valentýna.
                                                                                                                                                              M. Šebela