Jan Friš na Praha Indoor 2014                                              


Včera, 25. února se v pražské O2 aréně konala generálka na atletické  halové mistrovství Evropy, které zde bude v březnu 2015. Mítink byl nazván Praha Indoor 2014. Fandové královny sportu jistě napínavý a povedený program sledovali u obrazovek České televize. V předprogramu, který vysílán nebyl, bylo několik závodů, tak zvaných „národních“,  kde startovali domácí atleti spolu s borci ze Slovenska a jiných evropských zemí.

V běhu na 1500 m startoval  také Třebovák Jan Friš. Proto se nemohl zúčastnit předávání ocenění na českotřebovské radnici sportovcům roku 2013.

Oslovení atleti chválili rychlou dráhu a Honza se k nim určitě přidá.  Podařil se totiž nejen jemu krásný závod.  Dovolím si převzít komentář z oficiálního webu atletického svazu, který napsal pan Adam Pražák: „Rychle běželi mílaři a to především díky dvěma juniorským šampionům, kteří spolu svedli bitvu až do posledních metrů. Nakonec vyhrál ten z patnáctistovky, tedy Jan Friš, v osobním a nově i národním juniorském rekordu 3:46.98. Mistr z půlky, Filip Sasínek, za ním zaostal jen o 11 setin, přičemž i on si podobně jako většina kolegů z běhu vylepšil osobní statistiky.“

Třeba jen dodat, že Honza si tak svůj osobák vylepšil téměř o šest vteřin! A jeho osobák je nyní českým juniorským rekordem.

Fotoghrafie: Honza Friš s trenérem Vladimírem Černým a oddílovým kolegou Jakubem Zemaníkem.