V pátek dne 7. února 2014 se ve zcela zaplněném  sále internátu na Skalce  uskutečnil  další, již tradiční  maturitní ples žáků  zdejšího gymnázia, tentokrát třídy 4. C. Uspořádán byl jako „Zimní ples“, což mimo plakátů potvrzovala též výzdoba sálu, jeviště a přilehlých prostor. 
Maturitní plesy se po mnoho let těší velké oblibě a zájmu veřejnosti. Kromě rodičů a prarodičů chystajících se maturantů se na plesích, již pravidelně  objevují  jejich mladší  spolužáci.  A tak se také stalo i letos, kdy v onen páteční večer internát doslova „praskal ve švech“.
Po úvodních skladbách pražské skupiny  Fragment Band, která až do půlnoci, kdy byla vystřídána hudbou reprodukovanou, vyhrávala přítomným k tanci a poslechu, byl ples zahájen  úvodními slovy moderátora  Tomáše Stejskala.  Poté předal slovo Michaele Svobodové a Danielu Balážovi, letošním maturantům.
Po několika dalších skladbách, které zatím vyplnily čas, nežli se nekonečné řady  příchozích návštěvníků dostaly od šatny do sálu, proběhlo první ze dvou  zdařilých předtančení. To si připravili sami maturanti.  Druhé z nich, ve stylu streetdance,  předvedli  žáci Taneční školy České Třebová. Jednalo se o street miniděti s choreografií  Mimoni.
Potom již nastal čas na okamžik nejslavnostnější, tj. šerpování maturantů. Své šerpy převzali z rukou třídní profesorky RNDr. Václavy Šrůtkové. Slavnostnímu okamžiku byl přítomen i ředitel školy Mgr. Josef Menšík. Poté již nic nestálo v cestě volné zábavě. Během večera došlo také na v posledních letech  obvyklé, půlnoční pošlapání šerp, losování velké tomboly a dražbu dortu. Ten vydražil za obnos 2 500,-. Kč  Ladislav Svoboda, otec jedné z maturantek,  který jej krátce poté věnoval zpět třídě 4. C.
Na schodišti internátu byla připravena malá tombola a v posledních letech oblíbený „fotokoutek“, kde se mohli přítomní  maturanti a další účastníci plesu nechat  plesovými fotografy zvěčnit se svými blízkými.  Dobře bylo postaráno rovněž o občerstvení, které si tentokrát, na pěti  místech současně, vzal na starost Restaurant  Nad Hrází v Srnově.
Ples  se vydařil a na maturanty již čeká nejdůležitější chvíle jejich studia,  maturitní zkouška. Popřejme jim všem její úspěšné zvládnutí.
                                                                                                                                                                           Martin Šebela