Co pro vás připravila knihovna na březen                           

Biblioweb 2014: Soutěž o nejlepší knihovnickou prezentaci na Internetu
Letos se vaše knihovna opět účastní soutěže o nejlepší web české knihovny. A dokonce jsme na letošní ročník připravili úplně nový web. Pokud nás chcete podpořit, můžete pro nás hlasovat ve veřejném hlasování. Děkujeme za vaše hlasy! Formulář najdete na našem webu nebo zde: http://www.econlib.cz/biblioweb2014/
 
Databáze ANOPRES. Od 24. února do 31. března 2014 v oddělení pro dospělé.
Zcela zdarma je možné využít měsíční přístup do mediální databáze ANOPRESS, která obsahuje české deníky, včetně regionálních, přepisy rozhlasových a televizních pořadů, vybrané zpravodajské a informační servery a některé populárně naučné časopisy.
 
4. března od 15 hodin, dětské oddělení
Matyldino předčítání: Jak skřítek Racochejl přišel na svět
Milé děti, zveme vás do knihovny na pohádku o tom "Jak skřítek Racochejl přišel na svět" a pak také:  "Jak se naučil čarovat". Vstupné dobrovolné.
 
7. března od 17:30 hodin
Dagmar Kravčíková: Grafologie aneb tajemství písma, Univerzita volného času 2014
Vzdělávací přednáška spojená s možností hlubšího sebepoznání.  Přednáška bude zaměřena na základy grafologie a pootevírá dvířka k tajemství naší osobnosti. - Grafologie a její využití v praxi - o podpisech - stručně o grafoterapii. Vstupné 50,- Kč, bez nutnosti registrace dopředu.
 
24. března v 19.00 hodin
Autorské čtení – Blanka Kostřicová: Setkání s Hrabalem
Letos v březnu uplyne sto let od narození Bohumila Hrabala. Blanka Kostřicová se s tímto velikánem české prózy dvakrát setkala; obě setkání vešla ve zbeletrizované podobě do její knihy Dole a nahoře. Právě z ní bude autorka na večeru číst. Spoluúčinkuje herec DS Hýbl Bedřich Ducháček.
 
Lovci perel, celoroční soutěž pro dětské čtenáře, Potopme se do hlubin příběhů….
Milé holky a kluci, milovníci knížek a příběhů, nyní se můžete zapojit do celoroční hry, ve které se stanete lovci perel. V průběhu celého roku máte šanci získávat perly jednoduše tak, že při čtení knížek budete trošku aktivní! Stačí přečíst knihy označené jako perlorodky, zodpovědět k nim několik otázek, popř. namalovat obrázek. Za správné odpovědi získá čtenář perlu. Na nejlepší lovce čeká odměna.  Akce se koná na dětských odděleních na městě i na pobočce Parník a také na Teenspace.
 
Dostali jste k vánocům tablet?
Dostali jste k vánocům tablet? Ještě jste ho neovládli? Chcete se dozvědět k čemu všemu jej využít/použít? Přijďte v březnu do knihovny, přineste si svoje zařízení a naučte se ho ovládat a využívat na maximum. Omezená kapacita, nutná registrace! K registraci využijte formulář nebo ji můžete provést na dospělém oddělení. Případné dotazy zodpoví Michal Denár e-mail: michal.denar@ceska-trebova.cz Datum bude stanoveno dle zájmu účastníků. http://bit.ly/ovladnitablet
 
4. dubna od 18 hodin do 5. dubna 8:30 hodin
Noc s Andersenem (nocování v knihovně)
Každoroční nocování dětských čtenářů v Městské knihovně. Určeno pro děti 1. -5. třída, bližší informace a přihlášky v půjčovně dětského oddělení. Nutná registrace předem. Uzávěrka přihlášek 21. března. Vstupné 200,-Kč.
Upozornění pro návštěvníky dospělého oddělení: v sobotu 4. dubna bude knihovna uzavřena z důvodu akce Noc s Andersenem. Děkujeme za pochopení.