V neděli dne 23. února 2014  se Malá scéna zaplnila dětskými návštěvníky  a jejich rodiči, aby shlédli pohádku O mědvědu Ondřejovi, jejíž představení si pro ně připravila Divadelní společnost Julie Jurištové z Prahy.
Příběh na motivy lidové pohádky pojednával  o pricezně Zlatavě, kterou chce královna provdat za prince, neboť  království nemá krále. Princezna se však vdávat nechce a tak se vydá do lesa, aby požádala o radu babku kořenářku. Cestou lesem se setká s královským hajným Ondřejem a oba mladí lidé v sobě naleznou zalíbení.  Jelikož princové, kteří na zámek zavítají , nejsou podle princezniných představ, rozhodne se královna Zlatavu  ukrýt do komnaty ve věži a po zemi rozhlásí, že ji za manželku dostane ten, který ji najde. Své štěstí v přestojení za prince  zkoušejí i dva loupežníci, kteří v království řádí, ale též neuspějí. Až Ondřej, na radu babky kořenářky, převlečený za medvěda, princeznu objeví a  jejich lásce již nic nestojí v cestě.
Ve dvojroli královny  a babky kořenářky se objevila  vedoucí souboru herečka Julie Jurištová. Princeznu Zlatavu, děvečku a královského šaška, tedy role, které má soubor v různých alternacích,   ztvárnila jeho  nová posila, mladá herečka  Martina Macková.
Pohádka zpříjemnila nedělní dopoledne a dle ohlasu v sále se  představení líbilo jak malým, tak i velkým návštěvníkům.
Jak Julie Jurištová prozradila, může se třebovská veřejnost v nové divadelní sezóně těšit na  zbrusu nové představení  známé  a dnes již legendární pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele. Známý příběh o princezně Ladě, princi Radovanovi a   králi Kazisvětovi si jistě najde své příznivce.                                                                                                                Martin Šebela