Českotřebovský deník 64/2014 (14.3.)                                    
HC Kohouti Česká Třebová v hotelu UNO

V pátek 14. 3. se v restauraci hotelu UNO v Ústí nad Orlicí konal Hokejový večer   na závěr letošní soutěžní sezóny 2013/2014. Proč v Ústí nad Orlicí? prostě proto, že hlavním partnerem  nového českotřebovského hokejového klubu je  společnost Rieter CZ, kterému také objekt hotelu UNO patří.   V úvodní části večera vystoupil  předseda HC Kohouti Mgr. Vladimír Vaněk s poděkováním všem, kteří pomáhali s dosažením dobrých výsledků v letošní sezóně.  Klub v podstatě splnil to co si předsevzal na začátku svého působení, tedy umístit se uprostřed  tabulky krajské ligy.  V základní části po 24 utkáních postoupil do play-off ze 7. místa a na 6. místě nakonec skončil i pro závěrečných 7 zápasech, kdy hrál  o 5. místo, bohužel neúspěšně. Přesto dosáhl řady úspěšných výsledků a podařilo se mu např. přehrát zkušený tým z Chocně. byla ale také neúspěšná utkání, na které je třeba rychle zapomenout, bohužel se např. právě na závěr se nevydařil ani jeden ze zápasů o 5. místo s Chrudimí. Realizačnímu týmu poděkoval také zástupce hlavního partnera klubu Ing. Jan Lustyk. Připomněl to, že pro další sezónu 2014/2015 již bude třeba dát  vyšší cíl,  tedy lepší než letošní umístění, tedy bojovat o umístění v nejlepší čtyřce.  Na hokejovém večeru byli odměněni nejlepší hráči jednotlivých mužstev. Jako nejlepší hráč B mužstva Kohoutů byl vyhodnocen Libor Teplý, který také během sezóny (úspěšně) vypomohl v dresu A mužstva v zápasech  krajské ligy a dále jako "objev roku" byl vyhodnocen Martin Voleský, který na začátku sezóny byl ještě neregistrovaným hráčem.  V A mužstvu Kohoutů byl vyhodnocen nejlepší brankář (Michal Mahdal), nejlepší obránce Robert Kejnus a nejlepší hráč (Petr Vlček), také jako nejlepší střelec. Jako nejužitečnější hráč byl pak vyhodnocen Marek Hemský. Zvláštní odměnu předsedy klubu pak získal kapitán mužstva Kohoutů Lukáš Matys, který hrál s mužstvem, v závěru soutěže i v období, kdy měl jiné vážné problémy a přesto své povinnosti vůči kolektivu dodržel.  V programu bylo též vyjádřeno poděkování všem 38 sponzorům a partnerům klubu. Pro benefiční účel se během večera také dražil hokejový dres nejúspěšnějšího hráče Petra Vlčka. Výtěžek z dražby byl přidán k výtěžku z Nadačního plesu  a byl určen pro zajištění rehabilitace Terezky Čápové.  (mm)
 
Hokejový dluh činí již jen 10 000 Kč

Jak jsme již informovali, tým HC Němčice nesplnil jednu ze základních podmínek účasti v Městské hokejové lize, když nezaplatil celý účastnický poplatek. Zástupce a hráč klubu Petr Nejedlý poslal v minulých dnech na účet pořadatele, hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová, částku 3 800 Kč. Aktuální dluh týmu HC Němčice je nyní 10 tisíc korun. V pravidlech soutěže je pevně stanovena povinnost každého přihlášeného týmu, tzn. úhrada celkové zálohy na všechna utkání do 31. srpna 2013. Němčice - jako jediné z 21 týmů – celou částku nezaplatily. „Pan Nejedlý má zájem situaci řešit, to je chvályhodné. Na druhé straně říká, že problém zdědil po svém předchůdci panu Jandíkovi, což nás dvakrát nezajímá. Hráči Němčic by se k tomu měli postavit jako chlapi a dlužnou částku mezi sebou vybrat. Nás se provozovatel zimního stadionu na naše problémy taky neptá. Každý měsíc nám vystaví fakturu za ledy a pronájmy, kterou musíme v termínu zaplatit. Je v zájmu mužstva HC Němčice, aby své závazky co nejdříve uhradilo,“ říká předseda hokejového klubu HC Kohouti Česká Třebová Vladimír Vaněk.
 
Noční havárka pod Skalkou 

Fotky z noční havárky Na Skalce poslala VV. Stalo se to ve 3 hodiny ráno. Zřejmě opilá  řidička  po zrušení masivních zábran navíc sousedům nabořila  plot (o dům se naštěstí jen otřela). Plot je už praven - byl promáčknutý a dráty potrhané. Řidičce se údajně nic nestalo, měla štěstí. Padesátkou asi nejela. Zrušit takové zábradlí, to už chce nějakou rychlost.
 
Podpořte projekt opravy osobního vozu typu Rybák 

v hlasování o postoupení do projektu burzy filantropie prostřednictvím stránek nevladky.cz. Nístní burza filantropie v Letohradě se bude konat 2. dubna 2014. Hlasování pro burzu filantropie v Letohradě bylo spuštěno v pondělí 10. března ve 12:00 hodin a konec hlasování bude 23. března ve 12:00 hodin. Hlasovat můžete na stránkách nevladky.cz v sekci „Burza filantropie“ – „Pravidla a hlasování“ – „hlasování“, nebo v sekci „Infoslužby“ – „soutěže“.Nebo pro náš projekt do burzy filantropie v Letohradě můžete hlasovat zde: http://www.nevladky.cz/cs/infosluzby/souteze/detail-renovace-skrine-historickeho-zeleznicniho-vozu-be3-5111/
 
Letecká show letos uchvátí akrobacií vrtulníků i letounů

Východní Čechy – Na královéhradecké letiště se tentokrát od 19. do 21. června slétnou vrtulníky z celého světa. V letošním roce je ale doprovodí i letouny, které budou součástí mezinárodní akce European Festival of Aviation. Lákadlem pro veřejnost bude především akrobacie na závěrečné sobotní show.
V rámci letošního rozšíření původně vrtulníkové výstavy a letecké show na European Festival of Aviation se návštěvníci mohou těšit nejen na vrtulníky všeho druhu, ale i na zajímavé letouny. „K vrtulníkové show se totiž připojila jedna z největších evropských výstav General Aviation Expo. Letouny návštěvníci uvidí nejen v rámci výstavy, ale i při závěrečné letecké přehlídce,“ popisuje novinky letošního roku Tomáš Suchánek, pořadatel akce ze společnosti DSA.
 
Čtvrtek a pátek budou patřit odborné veřejnosti
První dva dny výstavy budou již tradičně patřit odborné veřejnosti z vrtulníkového i všeobecného leteckého světa. K vidění zde bude technika letecké záchranné služby, privátní a obchodní přepravy, vrtulníky a letouny určené k hašení požárů i přepravě nákladů. Zajímavé novinky budou k vidění i z oboru leteckých simulátorů a bezpilotních vrtulníků a letadel.
 
Největším diváckým lákadlem budou akrobatická vystoupení
Na sobotu 21. června je připravena závěrečná letecká show. „Pro naše návštěvníky se snažíme neustále připravovat novinky. Vrtulníkovou show si každoročně užívala dvacetitisícová návštěvnost, proto letos bude program zase o trochu pestřejší. Využijeme spojení výstav, takže i na závěrečné show uvidí diváci více letadel,“ komentuje Daniel Tuček, pilot ze společnosti DSA.
Diváky zde okouzlí vrtulníková akrobacie v podání speciálního akrobatického vrtulníku BO 105 Red Bull. „Jde o unikátní kousky špičkových světových pilotů, nad kterými se divákům zastavuje srdce. Na závěr programu se na nebi objeví vrtulníky a letouny při společném akrobatickém vystoupení, což bude jedinečným a nevídaným zážitkem pro všechny diváky,“ uzavírá Tomáš Suchánek z DSA.